Ексклюзиви
середа, 25 липня 2007 17:29

Осавул Сірик познайомився з дружиною в монастирі

Автор: фото: Євген Носенко
  Осавул Полтавського козацького куреня Сергій Сірик та працівниця Управління казначейства Олена Самойленко 20 липня біля міського РАЦСу. Подружжя житиме з батьками молодого в трикімнатній квартирі в Полтаві. Медовий місяць проведуть на Чорному морі
Осавул Полтавського козацького куреня Сергій Сірик та працівниця Управління казначейства Олена Самойленко 20 липня біля міського РАЦСу. Подружжя житиме з батьками молодого в трикімнатній квартирі в Полтаві. Медовий місяць проведуть на Чорному морі

Два десятки козаків Полтавського куреня Війська Запорізького біля міського РАЦСу колом обступили пару молодих — 27-річного Сергія Сірика й Олену Самойленко, 28 років. Наречений — осавул куреня. Запитує в товаришів, чи відпускають його до жінки.

— Згода! — хором відповідають ті.

Козаки прийшли в темно-синіх уніформах із червоними лампасами. Найстарший бажає молодим п"ятьох дітей.

— Матиму не менше двох! І до ворожки не ходи! — відмахується Сергій.

Після розпису всі їдуть до Хрестовоздвиженського монастиря. Там пару вітають церковним передзвоном. На весілля прибув архієпископ Запорізький і Мелітопольський Василій. Він подарував Сергієві хрест Олександра Невського ІІІ ступеня.

Рік тому молоді познайомилися в Хрестовоздвиженському монастирі. Козаки охороняють обитель. Олена тоді прийшла на богослужіння.

— Я був черговим, провів її до отця Сергія, — в імені Сірик робить наголос на першому складі. — Дорогою розговорилися. Отець щойно побачив нас, зразу сказав: "Я вас, діти, благословляю".

Сергій запросив Олену поїхати на острів Хортиця в Запоріжжя.

— Ми співали, каталися на конях. Тоді, може, щось і сколихнулося в її серці, — продовжує молодий. — Я почав зустрічати її з роботи. Гуляли містом, заходили до козацької канцелярії.

Із козаками Сергій познайомився, коли працював зварювальником на заводі. Згадує, як із отаманом Сергієм Даниловим уперше вдягнув форму і вийшов у ній на вулицю.

— Було дуже-дуже страшно, — зізнається чоловік. — Ми йдемо, а люди в тролейбусах перевертаються зі сміху. З великими очима питали, хто це і що це.

Весілля справляли в кафе на батьківщині молодої, в селищі Котельва Полтавської області. На банкет витратили понад 10 тис. грн.

Олена працює в Управлінні держказначейства Полтави провідним спеціалістом. Сергій — торговий представник фірми "Бізнес-гарант".

Зараз ви читаєте новину «Осавул Сірик познайомився з дружиною в монастирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути