Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 05:21

Микола Панасюк потрапив у лікарню через перенавантаження

— Микола Володимирович поспішав видати нову книжку, з п'ятої ранку працював за комп'ютером. Через перенавантаження потрапив у лікарню, — каже поетеса 45-річна Тетяна Яков'юк про письменника і журналіста 75-річного ­Миколу ­Панасюка з Луцька. 14 квітня за ним справили дев'ятини.

Микола Панасюк потрапив у лікарню 28 лютого з мікроінсультом.

— Він провів там п'ять тижнів, — продовжує Тетяна Яков'юк. — Майже не говорив. Привозила йому їжу. Раз не встигла. Вранці дізналася, що вночі Микола Володимирович помер.

Микола Панасюк закінчив Білоцерківський сільськогосподарський інститут і відділення журналістики Вищої партійної школи. Спочатку працював ветеринаром, згодом — кореспондентом газет. У Луцьку очолював управління у справах преси й інформації Волинської обладміністрації. Був редактором газет "На варті" й "Вільна думка". Написав шість романів.

Миколу Панасюка поховали поряд із сином і дружиною в селі Гаразджа неподалік Луцька. Його син Володимир утопився. Дружина Олександра після цього потрапила у психіатричну лікарню. Померла за 10 років.

— Якось Микола розказував про свою життєву трагедію: "Після смерті сина запив. Одного разу сказав собі: "Миколо, ти маєш опанувати себе. У тебе є онуки. Хто їх у житті підтримає?" В один момент кинув пити й курити", — згадує журналіст Святослав Лесюк, 50 років. — Після того він вів здоровий спосіб життя. Любив обливатися холодною водою. Всі стіни у його квартирі були заставлені книжками. Зберігав друкарську машинку, на якій друкував свої перші новели.

Зараз ви читаєте новину «Микола Панасюк потрапив у лікарню через перенавантаження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути