вівторок, 03 вересня 2019 05:25

Наталія Стадник два роки шукала зниклого пса

Автор: Фото надане Наталіією Стадник
  Наталія Стадник із Маріуполя Донецької області обнімає свого алабая Лорда. Собака зник влітку 2017-го. За два роки жінка знайшла його в маріупольському притулку ”Щаслива тварина”
Наталія Стадник із Маріуполя Донецької області обнімає свого алабая Лорда. Собака зник влітку 2017-го. За два роки жінка знайшла його в маріупольському притулку ”Щаслива тварина”

Два роки шукала свого алабая Лорда 52-річна Наталія СТАДНИК із Маріуполя Донецької області. Знайшла цього літа. Відео їхньої зустрічі набрало понад 1,4 млн переглядів у "Ютюбі".

— Я купила Лорда на базарі, — розповідає Наталія Стадник. — Ходила за продуктами і зайшла туди, де продають кошенят і цуценят. Заплатила за Лорда 500 гривень. Виховали його добрим, любив гратися з дітьми.

5 липня 2017 року ми з донькою Вікою приїхали з базару. На кілька секунд хвіртка залишалася відчинена, і він вискочив. Обійшли весь район. Кликали, думали, що почує і загавкає — ми б його голос впізнали серед тисячі. Але Лорда ніде не було. Наступного дня розклеїли по місту оголошення. Написали в соц­мережах. Подали заяву в поліцію, бо люди розповідали — бачили, як молода жінка посадила алабая в мікроавтобус і поїхала. Також казали, що бачили схожого собаку. Та виявлялося, що то не наш Лорд. Дзвонили й шахраї. Вимагали, щоб перерахувала гроші. Називали суми від 700 до тисячі гривень. Просила скинути фотографію, а вони казали: "Не хочете платити гроші, віддамо його на розтерзання бійцівським собакам".

У червні Наталія Стадник отримала повідомлення від подруги Ірини з Австралії. Жінка писала, що на сайті маріупольського притулку "Щаслива тварина" побачила фото собаки, схожого на Лорда.

— Я зайшла на сторінку. Собака виглядав жахливо. Розхвилювалася, — згадує Наталія Єгорівна. — Хоч і було пів на сьому ранку, набрала вказаний номер. Мене трохи вилаяли: "Ви на часи дивилися?" Виявилося, що в притулок Лорда забрали зоозахисники місяць тому. Бродив біля якогось генделика. Звідти подзвонили люди, бо мав кепський вигляд — самі ребра, шерсть повилазила, шкіра у виразках.

Ми з Вікою не могли дочекатися, поки відкриється притулок. Лорда впізнала одразу по голубих очах. Такі попадаються раз на тисячу. Спочатку боялася підійти — за два роки міг стати агресивний. Кинула йому шматок м'яса. Він схопив, бідненький, подавився. Коли відкашлявся, я до нього: "Лордик, Лордик". А він задом закрутив, побачила, що пізнав. Подав мені лапу. А потім став на задні й давай облизувати моє обличчя. Тулився головою, як мала дитина. Я тільки й змогла крізь сльози промовити: "Що вони з тобою зробили… " В притулку кажуть, якби просто бродив містом, до такого стану тварина не дійшла би. Сидів на прив'язі, голодний і без води.

Лорд упізнав подвір'я. Скакав від радості й облизував хазяйку.

— Щоб Лорд одужав, потрібно не менше півроку. Ветлікар прописав препарати. Спочатку годувала собаку чотири рази на добу. Не міг наїстися. Тепер вистачає стільки, як і раніше. Любить яблука, груші, банани, огірки, помідори, капусту. Почав вкриватися шерстю, потроху на боках наростає м'ясо.

— Ми самі винні в тому, що сталося з нашим Лордом, бо не закрили вчасно хвіртку. Та не опускали рук і всі ці роки його шукали. У відгуках під відео з нашої зустрічі написали, що воно дійшло навіть до Гонконгу, — додає Наталія Стадник. — За два роки стільки за ним виплакали. Він же для нас, як член сім'ї. Сусіди з обох боків теж його люблять, годують смаколиками. Їхній дівчинці подає через тин лапу. Не забув і нашу кішку-сфінкса Люсю. Вона в нас хатня. Було, як вибіжить на вулицю, питаю Лорда: "Де Люся?" Він біжить у двір і загонить її додому. Недавно кішку оглядала ветлікар. Люся занявчала. Лорд підбіг, почав розсувати наші руки, а її давай випихати мордою. Обожнює мого 10-річного внука Єгора. Підскакує навколо нього, як лось.

Здорового пса віддали хорошим людям

Через півроку після зникнення Лорда люди віддали Наталії Стадник свого алабая.

— Господарі виїжджали за кордон і не могли його забрати із собою, — каже Наталія Єгорівна. — Він такого віку, як і наш. Ми його теж назвали Лордом. Як наш пес знайшовся, то здорового віддали хорошим людям. Побоялися, що не вживуться. Якби була дівчинка, залишили б обох.

Того Лорда провідуємо. Нові господарі його люблять, він живе в розкішних умовах. Уже має наречену, та скоро приведе цуценят.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Стадник два роки шукала зниклого пса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути