вівторок, 24 квітня 2018 05:01

Наталія Ященко два роки боролася з раком

Автор: www.facebook.com / Татьяна Ященко
  Рак крові у Наталії Ященко діагностували навесні 2016-го. Після пересадки кісткового мозку вона прожила півроку
Рак крові у Наталії Ященко діагностували навесні 2016-го. Після пересадки кісткового мозку вона прожила півроку

14 квітня померла 5-річна Наталія Ященко з Кременчука на Полтавщині. Торік у листопаді дівчинці зробили пересадку кісткового мозку в литовській клініці. За два місяці у неї стався рецидив.

— Мы благодарны Богу за то, что нашей Натульке уже не болит. Похороны будут в узком семейном кругу. Просим знакомых, чтобы не несли игрушки на кладбище. Пусть лучше переведут деньги на помощь больным детям, — говорить мати Тетяна Ященко, 33 роки.

Рак крові у Наталії Ященко діагностували навесні 2016-го.

— Коли забрала доньку із садка, вона пожалілася на біль у ногах, — розповідає Тетяна Ященко. — Та за кілька хвилин забула про це — побігла гратися з дітьми у дворі. Ввечері, як купала дитину, ужахнулася — всі її ніжки були в синцях. Наступного ранку пішли у приватну клініку. У Наталочки виявили рак крові. Відправили в онкогематологічне відділення Полтавської обласної лікарні. Там призначили курс хіміотерапії. Під час одного сеансу в доньки різко підвищився тиск і стався інсульт. Дитину паралізувало. Коли питала лікарів про перспективи, вони розводили руками: "У дитини загинули клітини головного мозку. Скоріше за все, вона залишиться прикутою до ліжка". Та на щастя, їхні прогнози не справдилися. За кілька місяців донька заново навчилася ходити й самостійно їсти. Грала на дитячому піаніно, яке їй подарувала хрещена.

Торік улітку лікарі вирішили, що Наталії потрібна пересадка кісткового мозку. Операцію зробили в Литві. Гроші на неї збирали всією Україною.

— Після операції стан доньки покращувався, — каже Тетяна. — Та в січні у неї стався рецидив. Лікарі робили все можливе. У березні сказали, що вони безсильні. Ми вирішили повернутися додому. Хотіли, щоб останні дні дитина провела в колі рідних.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Ященко два роки боролася з раком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути