вівторок, 12 травня 2009 18:00

На похороні Ігоря Пелиха показували відеоролики

Автор: фото: УНІАН
  Прощання з Ігорем Пелихом у неділю на вулиці Паньківській, біля будівлі телеканалу ICTV у центрі Києва
Прощання з Ігорем Пелихом у неділю на вулиці Паньківській, біля будівлі телеканалу ICTV у центрі Києва

Минулої неділі на Байковому кладовищі в Києві поховали телеведучого Ігоря Пелиха, 35 років. За два дні до того він загинув в автомобільній аварії.

Початок прощальної процесії запланували на 11.30 на вул. Паньківській, біля входу до будівлі телеканалу ICTV. Тут було останнє місце роботи Ігоря. Збирається понад 300 осіб. Патрулюють працівники державтоінспекції. Люди перекривають вулицю. Трохи збоку стоїть силач Василь Вірастюк. До нього підходить лідер гурту "ТіК" Віктор Бронюк.

— З Ігорем ми познайомилися кілька років тому, — каже. — Він був справжнім, життєрадісним, вирізнявся серед інших, у нього не було маски. Зовсім недавно обговорювали з ним купу проектів.

Із приміщення виносять труну. Над нею — фотографія усміхненого Ігоря. Тіло покрите білим простирадлом. Перед входом до будівлі висить плазмовий телевізор, на якому демонструють ролики з Пелихом. На відео він багато жартує, усміхається.

— Не гасав ніколи, хоч машини любив, — чути від кількох колег Пелиха.

"От і за кого сьогодні переживати — за "Динамо" чи за "Шахтар?" — написав він напередодні загибелі на своїй сторінці в "Одноклассниках.ru". — Хоча пити треба і за одних, і за інших".

Над труною схиляється дружина Ігоря — Олександра Лозинська. Просить не фотографувати загиблого чоловіка.

Ігор Пелих народився 3 лютого 1974 року в Тернополі. Навчався в місцевій школі N18.

— Талановитий був! У школі без нього жоден вечір не обходився. Ігор і на гітарі грав, і співав, — розповідає класний керівник Ганна Кавка, 66 років. — І слухняний був. А що вже начитаний! Після уроків зайде у шкільну їдальню, поїсть, і зразу в бібліотеку. З історії та біології міг більше вчителя розказати.

Водій зник із місця аварії

Родина Пелихів жила бідно. У сім"ї ще ріс на три роки старший син Дмитро. Нині він у Чехії. Батько Ігоря, Дмитро Пелих, працював майстром із ремонту взуття на вул. Медовій. Мати Олександра — домогосподарка. Коли Ігор був у сьомому класі, батьки розлучилися. Мати вдруге вийшла заміж, пізніше одружився батько. В Олександри Грицищин народилося ще п"ятеро дітей, іще двоє синів — у Дмитра Пелиха. Кілька років тому він помер.

Ігор займався вільною боротьбою, працював майстром із ремонту взуття. В юності належав до Спілки української молоді, а згодом був членом УНА-УНСО.

Із 1997-го працював у Києві. Спочатку на радіо "Столиця", пізніше — на телеканалах "1+1", ICTV. Вів телепрограми "Галопом по Європах", "На свою голову", "Таксі", "Лабіринт". Чотири роки тому заснував студію "Роги і копита продакшн".

Був одружений з Олександрою Лозинською — екс-ведучою телеканалу "1+1". Батько трьох дітей: Іванові 7 років, Соломії — 5, Устині — рік.

7 травня Пелих разом із другом 26-річним Олегом Кириловим дивився футбольний матч між київським "Динамо" та донецьким "Шахтарем". Кажуть, потім вони відпочивали в нічному клубі. Поверталися додому на світанку. Підвозили знайомих дівчат. За кермом "Хонди Аккорд" був Кирилов, Пелих сидів позаду. На просп. Перемоги водій не впорався з керуванням, машина зачепила "фольксваґен", який їхав у тому ж напрямку. Від удару "хонда" вилетіла на газон, перекинулася. Ігор та ще одна пасажирка загинули, інша в реанімації. Кирилов зник із місця аварії.

Зараз ви читаєте новину «На похороні Ігоря Пелиха показували відеоролики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути