пʼятниця, 16 серпня 2019 00:41

"На кордоні завернули, бо не сплатив 84 тисячі гривень аліментів"

Автор: Володимир Казаневський
 

"Із сестрою Дариною не спілкуюся чотири роки, — пише львів'янка Ольга, 35 років. — Вона відібрала все, що залишилося від батьків. Маму з татом ми втратили маленькими. Виховувала нас бабуся. 2015 року її не стало. Перед смертю сестра вмовила бабцю переписати все на неї. Так Даші лишилася хата, земля й квартира, яку бабуся обіцяла подарувати мені. Я була на заробітках у Німеччині. Про її хитрий план не здогадувалася. Звернулася до адвоката. Але він відмовляє мене з нею судитися. Каже, шанси мізерні. Тепер, коли приїжджаю додому, ночую в подруги. Сестра не пускає".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Дістає з конверта фото Ольги й Дарини, зроблене 10 років тому. Дві блондинки з довгим волоссям тримають у руках по пучку колосків.

— Конфлікт із сестрою трапився не через хату. Тримає на вас образу, бо відбили хлопця. Хоч ніяких планів щодо нього не мали. Усе відібрала, щоб помститися й завдати болю. Шкодуєте не через втрачену нерухомість. Почуваєтеся самотньою, бо сестра — єдина рідня, яка лишилася. Хочете повернути її, переступіть через гординю і перші почніть діалог. Після вибачення вона пом'якшає й відпустить образи, що тримала в серці роками. Наступного року будете хрестити її дитину. Самі через рік візьмете шлюб з іноземцем.

"Донька сама виховує сина, — розповідає у листі вінничанин Ігор Петрович, 64 роки. — З батьком дитини жили в цивільному шлюбі. Він спочатку дитину визнавав, потім зрікся. Відколи пішов із сім'ї, гроші на сина не дає. Донька подала на нього до суду, аби платив аліменти. Щоб нічого не давати Наташі та Івану, він офіційно звільнився з роботи, хоча продовжував чотири роки там працювати. А тепер вирішив їхати на заробітки. На кордоні завернули, бо не сплатив 84 тисячі гривень аліментів. Почав нашій доньці погрожувати. Боїмося, бо вона працює в нічні зміни. Її колишній раніше сидів. Від нього будь-чого можна чекати".

Надсилає фото доньки Наталії й онука Івана. Жінка у фіолетовій сукні тримає за руку хлопчика в джинсовому комбінезоні. Біоенергетик запалює свічку, кладе долоню на знімок.

— Зять виплатить увесь борг, аби його прізвище прибрали з чорного списку. Боятися його погроз не слід. До колишньої цивільної дружини й сина не наближатиметься. Доньці варто влаштовувати своє життя. Даремно відмовляє чоловікові, який прагне її уваги. З ним має шанс створити міцну сім'ю. Ще двічі стане мамою.

"Маю четверо онуків, — починає лист 58-річна Ольга Михайлівна із Львівської області. — Найбільше переживаю за двох. Володя працює інспектором у пожежній частині. На вигляд спокійний хлопець. Але набрався кредитів на велику суму в банках. Де дівав гроші, не хоче казати. Дів­чини не має. Внук Олег зловживав алкоголем. Двічі підшивався, зараз заспокоївся. Має 32 роки, але нікуди не ходить. Де має дівчину зустріти? До Львова їхати не хоче. А міг би там працювати програмістом. Батька не мають, загинув в автокатастрофі".

Біоенергетик дістає з конверта паспортні фото хлопців. Обидва русяві, синьоокі, у схожих блакитних сорочках.

— Володимир частину грошей витратив на гральні ав­томати. Хотів заробити багато й одразу, але заліз у борги. Щоб їх повернути, був змушений брати позики. З ­ігроманією зав'язав. Кредит повертатиме ще не один місяць. Скоро зустріне свою долю. Дівчина буде молодша за нього. Стане гарною невісткою. Олег незабаром зважиться на переїзд до Львова. Запропонують хорошу посаду з високим заробітком. Кращої нагоди годі чекати. Якщо зробить правильний вибір, за рік-другий купить власне житло.

"Син Віталік зустрічався з дівчиною, — розповідає у листі 53-річна Анна з Житомирщини. — Стали шукати будинок, аби жити окремо. Мав депозит в банку. Але тих грошей не вистачало для купівлі житла. Вирішив їхати за кордон. Коли повернувся із заробітків, не знайшов свого паспорта. Купили будинок й оформили його на дівчину. Прожили там кілька місяців. Вона стала виживати його з хати. Атмосфера в домі — нестерпна. Син впав у депресію. Тепер має великі борги й апатію до всього. Хоче найняти адвоката, щоб повернути своє, і знов їхати на заробітки. Чи зможе він відсудити те, на що заробляв гроші важкою працею?"

— Паспорт дівчина сховала. Інакше не могла переконати коханого оформити будинок на неї. Придбану в цивільному шлюбі нерухомість теж можна після розірвання стосунків поділити. Найміть досвідченого адвоката і представте в суді докази того, що гроші на житло Віталій заробляв самотужки. Повернути всю суму не вдасться. Хату виставлять на продаж. Виручені кошти поділять.

"Маю стабільну роботу, але зарплата маленька, — пише Тетяна, 32 роки, із Сумської області. — Декілька років хочу змінити місце працевлаштування, але безуспішно. У вільний від роботи час вивчаю іноземні мови. Та не знаю, чи стануть вони в нагоді".

Надсилає своє фото, зроблене на вершині гори. На шиї у білявки — золота медаль. У руках — палиця для альпінізму.

— Досі не знайшли нової роботи, бо боїтеся втратити стару. Ризик буде виправданий. Час зважитися на переїзд. Вищі заробітки дозволять не тільки покращити житлові умови, а й самопочуття. Знання іноземних мов знадобиться. Робіть на цьому акцент, коли розсилатимете резюме й ходитимете на співбесіди.

Зараз ви читаєте новину «"На кордоні завернули, бо не сплатив 84 тисячі гривень аліментів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути