четвер, 11 листопада 2010 13:51

Мультфільми дивляться чоловіки, які не хочуть одружуватися

Із 5 по 7 листопада у столичному Палаці дітей на юнацтва відбувся Третій фестиваль японської анімації. Гостям продавали японські сувеніри, комікси.

Близько 200 людей приходять у костюмах персонажів японських мультфільмів. Багато хто тримає у руках коси, японські мечі, щоб наганяти страх на навколишніх. Косу носив головний герой мультфільму "Боєць Бакі".

— Українці почали захоплюватися аніме з 2000-го, коли в Європі з'явилася мода на все східне, — розповідає редактор журналу про японську культуру 23-річна Анна Качинська. — Перше костюмоване шоу на території СНД пройшло 2002-го у Воронежі. Зараз в Україні існують десятки фан-клубів. У них шиють костюми, здійснюють театральні постановки, вивчають японськи звичаї та мову.

Каже, японські аніматори багато уваги приділяють озвучуванню персонажів.

— У жодній іншій країні голосові актори не користуються такою популярністю. Щоб озвучити персонажа, треба пройти підготовку в спеціальній школі. Але професія аніматора в Японії — справа невдячна. Особливо великі гроші за цю роботу не платять, а працювати доводиться багато. Зате багато акторів стають співаками.

18-річна Оксана прийшла в костюмі рожевого зайця. Каже, що зображує персонажа Раб-ен-Рос.

— Я всього півроку в цьому русі. Із дитинства подобалися японські мультики. Японці не бояться показувати в них серйозні дорослі проблеми. Я виготовила чотири костюми. Замовляю швачкам. Один мені обходиться в 150–300 гривень.

- Із вушками навіть в університет на пари ходжу. Це кльово — усі усміхаються, радіють, - каже інша учасниця вечірки.

35-річна Оксана викладає японську мову в Чорноморському університеті в Миколаєві. Аніме цікавиться з 2008-го, відколи цим захопився син 10-річний Максим.

— Тепер із сином їжджу по фестивалях. Маю друга Артема. Йому теж 30 років. Працює начальником відділу програмування та адміністрування. Дивиться японські аніме з дитинства.

Столичний психолог Ольга Руденко, 39 років, каже, такі мультфільми розраховані на "дорослих дітей".

— Є люди, які не хочуть виростати. Це може бути пов'язане з дитячою травмою, небажанням одружуватися чи виходити заміж, незадоволеністю своїм дитинством. На мультики частіше підсідають чоловіки. У багатьох із них не було в дитинстві розваг, тому намагаються надолужити упущене. Жінки практично не дитиніють. У віці від 25 до 34 років у декого виникає страх смерті. Теперішнє покоління боїться вмерти значно більше, аніж його діди й прадіди. Для таких людей повернення в дитинство — спроба відтягнути старість.

Зараз ви читаєте новину «Мультфільми дивляться чоловіки, які не хочуть одружуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути