
Яскравий гарбуз восени варто цінувати не лише за смак, а й за користь для білосніжної усмішки. Його м'якуш насичений речовинами, які зміцнюють зубну емаль і запобігають появі карієсу.
"Гарбуз - це справжнє джерело цинку, заліза, магнію, вітамінів C та A, і всі вони відіграють важливу роль у підтримці здоров'я рота", - каже стоматолог Радж Джунея.
Вітамін A допомагає зміцнювати зубну емаль і слизову оболонку ротової порожнини, а вітамін C підтримує здоров'я ясен, запобігає кровоточивості та запаленню.
Усього одна чашка гарбуза забезпечує добову норму вітаміну A і близько 20% від потреби у вітаміні C. Це смачний і простий спосіб зробити свою усмішку ще яскравішою восени.
Лікар також радить звернути увагу на гарбузове насіння. Це чудовий перекус, який можна взяти з собою будь-куди.
"У насінні багато магнію, який зміцнює зубну емаль і допомагає запобігати карієсу", - пояснює він.
Одна порція гарбуза (приблизно 80 грамів або три столові ложки готового продукту) вважається однією з п'яти рекомендованих порцій овочів і фруктів на день, згідно з порадами британської NHS.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електрична чи ручна: яка щітка чистить зуби найкраще
Користь гарбуза для ротової порожнини:
Зміцнює емаль і ясна
Зменшує запалення
Насичує організм антиоксидантами
Підтримує природну регенерацію тканин у роті.
Стоматологи радять час від часу змінювати руку, якою ви чистите зуби.
Це допомагає краще доглядати за всіма ділянками ротової порожнини та підтримувати здоров'я зубів.
Тому якщо ви чистите зуби правою рукою або лише лівою, варто позбутись цієї звички.
Коментарі