Черкаска 22-річна Вікторія Орел готує на новорічні подарунки 15 брусків мила.
— За основу беру дитяче мило. Воно без добавок і ароматизаторів. 100-грамовий брусок треба натерти на тертці. Покласти в емальовану посудину або з термостійкого скла, — розповідає Вікторія.
До 100 г мила додає 100 г рідини.
— Це може бути звичайна вода, сметана, молоко, відвар трав. Усе це ставлю на водяну баню. На маленькому вогні добре розмішую, доки не дійде до консистенції сметани. Після того, як зняли з бані, можна додати кілька крапель ефірної олії, гліцерин, подрібнені трави, вівсянку.
Готове мило розливає у форми.
— Підійде коробка з-під йогурту, обрізаний літровий пакет із-під соку. Найкраще брати силіконові форми для печива. Із них зручно діставати мило. Не рекомендую скляні та металеві форми — проблематично вийняти.
Охолоджується мило кілька годин.
— Щоб швидше — поставте в холодильник на півгодини. Через 20 хвилин після того, як залили у форму, на милі можна щось написати.
Коментарі