Пʼятниця, 21 грудня 2012 07:00

Мило легше діставати з форми для печива

Черкаска 22-річна Вікторія Орел готує на новорічні подарунки 15 брусків мила.

— За основу беру дитяче мило. Воно без добавок і ароматизаторів. 100-грамовий брусок треба натерти на тертці. Покласти в емальовану посудину або з термостійкого скла, — розповідає Вікторія.

До 100 г мила додає 100 г рідини.

— Це може бути звичайна вода, сметана, молоко, відвар трав. Усе це ставлю на водяну баню. На маленькому вогні добре розмішую, доки не дійде до консистенції сметани. Після того, як зняли з бані, можна додати кілька крапель ефірної олії, гліцерин, подрібнені трави, вівсянку.

Готове мило розливає у форми.

— Підійде коробка з-під йогурту, обрізаний літровий пакет із-під соку. Найкраще брати силіконові форми для печива. Із них зручно діставати мило. Не рекомендую скляні та металеві форми — проблематично вийняти.

Охолоджується мило кілька годин.

— Щоб швидше — поставте в холодильник на півгодини. Через 20 хвилин після того, як залили у форму, на милі можна щось написати.

Зараз ви читаєте новину «Мило легше діставати з форми для печива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 559
Голосування Справа Медведчука - це:
  • Спроба Зеленського наростити рейтинг. Медведчука не посадять
  • Початок боротьби з олігархами
  • Піар з одночасним ударом по Порошенку
  • Перерозподіл ринку і потоків
  • Вплив американців
  • Мені байдуже
Переглянути