Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2020 05:05

Михайло Волинець виграв телевізор

Автор: Тетяна Заєць
  Михайло Волинець із села Теліженці Тетіївського району на Київщині тримає телевізор, який отримав від ”Газети по-українськи”
Михайло Волинець із села Теліженці Тетіївського району на Київщині тримає телевізор, який отримав від ”Газети по-українськи”

— Мені на виграші щастить. У радянські часи в спортлото виграв 200 карбованців. Це були чималі гроші, пристойна місячна зарплата, — каже 71-річний Михайло Волинець із села Теліженці Тетіївського району на Київщині.

"Газету по-українськи" передплачує 12 років. Копію квитанції відправив на адресу редакції і виграв телевізор.

— Поки що стоїть вдома запакований. Син має налаштувати, — говорить Михайло Андрійович. — "Газету по-українськи" я вперше побачив у кіоску. Почитав і сподобалася. Використовую поради з рубрики "Сад-город". Люб­лю розгадувати кросворди і судоку. Цікавлюся міжнародними новинами. Газету раджу односельчанам. Дехто почав її передплачувати.

Переїхав до Теліженців із Вінницької області.

— Мене сюди запросили на роботу агрономом. Дали житло. На місці старої хати я побудував нову. Матеріалами і технікою допомагав колгосп. За рік вже справляли вхідчини. Перша дружина померла дев'ять років тому від тяжкої хвороби. Я був у депресії. Син наступного року відправив у санаторій на Закарпаття. Там познайомився з другою дружиною Марією Андріївною. В неї так само помер чоловік. Діти наші не були проти того, щоб ми зійшлися. І я перевіз Марію до себе. У її будинку живе син із сім'єю. Їхнє село розташоване в горах неподалік Мукачевого. Тепер туди їздимо відпочивати. Мої два сини живуть у нашому селі, мають власні будинки. На двох із Марією в нас п'ятеро внуків. Двоє її і троє моїх, — розповідає Михайло Андрійович.

Захоплюється мисливством.

— Перейняв це від батька. Я з ним у дитинстві скрізь їздив. Сам почав полювати вже на пенсії. Брав із собою спанієля Боя. Він мені "піднімав" пернатих у небо, діставав із річки трофеї. Рік тому помер. Прожив 11 років. Ще люблю рибалити. Тільки з'являється вільний час, йду до річки з вудочками. У селі протікає притока Росі. Водиться карась, короп, судак і сом. Цього літа через посуху річка зміліла, — каже Михайло Волинець.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Волинець виграв телевізор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути