Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2007 14:34

Михайло Дульнявка притягує металеві предмети

Автор: фото: Юлія ЛІПІЧ
  Михайло Дульнявка з міста Турка на Львівщині протягом 5 хвилин може протримати на обличчі, плечах і грудях 11 ложок та виделок. Металеві предмети йому подає матір Ірина
Михайло Дульнявка з міста Турка на Львівщині протягом 5 хвилин може протримати на обличчі, плечах і грудях 11 ложок та виделок. Металеві предмети йому подає матір Ірина

9-річний Михайло Дульнявка з міста Турка на Львівщині на обличчі, плечах і грудях протягом п"яти хвилин може протримати 11 металевих ложок та виделок.

— Біжи в другу кімнату, принеси свої теплі ложки й виделки, — просить сина 28-річна Ірина Дульнявка. Жінка говорить пошепки, бо в сусідній кімнаті спить її піврічна донька Вікторія.

Михайлик виносить кухонні предмети. Він не одразу прикладає їх до обличчя. Ложки й виделки мають бути кімнатної температури, а в хаті Дульнявок холодно. Їм ще не провели газу, тому доводиться опалювати дровами.

— Ось так, — Ірина прикладає ложки синові до вух, чола, носа, губ. Хлопець широко усміхається, металеві предмети не падають.

— Узимку в Турку цирк приїхав. Учителі дітей туди повели, — згадує Ірина.

— Мені один фокус сподобався, — жвавішає хлопець. — Там клоун банан їв, а йому шаблею голову відрізали. Я вирішив і свій фокус показати. Прийшов додому, приклав ложку до носа. Коли забрав руки, вона залишилася висіти.

Батьки не звернули уваги на здібності сина.

— Подумали, що так усі вміють, — каже мама Михайлика. — Але чоловік спробував і собі так зробити. У нього ложки не трималися.

Михайлик здобув популярність у школі.  Хлопець може тримати металеві предмети не лише на обличчі, а й плечах та грудях.

— Старшокласники мені спочатку не вірили. Казали, що я ложки приклеюю, — розповідає школяр. — Та коли дали ключі, я їх легко до лиця причепив. Тепер старші хлопці мене на камеру на телефоні знімають, друзям показують.

Ірина працює продавчинею в продуктовому магазині. Її чоловік 31-річний Любомир Дульнявка торгує на місцевому ринку одягом. Вони хвилюються, аби в сина не було проблем зі здоров"ям.

Улітку виліз за котом на сливку, то руку зламав

— Я його до лікарів повела, — зізнається Ірина. — Вони сказали, що Міша здоровий. У ньому всередині є такий магніт, який не шкодить здоров"ю. Це не спадкове. У наших із чоловіком родинах  ніхто металевих предметів не притягував. Ми дослідили до шостого покоління.

У якомусь журналі Михайликові батьки прочитали, що до Книги рекордів Гіннеса занесли здобуток американського хлопця Джонатана Фрідмана, який протягом 5 секунд протримав на обличчі п"ять ложок. Дульнявка вирішив встановити свій рекорд.

— Він може протримати сім-вісім ложок. Та якось на ньому висіло одинадцять ложок і виделок, — говорить Ірина. — Нещодавно по телевізору бачила, як одна жінка на животі праску тримала. Михайлик такого не експериментує — він ще замалий.

Торік узимку Михайла Дульнявку запросили до Японії на телепередачу "Цікаві діти планети". Тоді батьки не встигли оформити закордонного паспорта та документів, тож хлопчик не поїхав.

— Я ходила вагітна, мала загрозу викидня, — каже мати хлопчика. — Та про всяк випадок купила синові нарядний одяг. А документи виробити не встигла. Цього року нас знову запросили. Довелося відмовитися, бо мушу бавити немовля. Якщо запросять утретє, точно поїдемо.

Михайло мріє про Японію. Каже, там йому заплатять гонорар. На зароблені гроші він збирається купити комп"ютер та мобільний телефон.

— Сподіваємося, що його талант із віком не пропаде, — сміється Ірина. — Спеціалісти кажуть, якщо з часом магніт усередині сина не зникне, він зможе стати науковцем. Поки що Михайлик не дуже до шкільної науки береться. Не любить математики, вчиться на 7–8.

— Я стану педіатром, — стверджує хлопчик. — Буду дітей лікувати.

Він так вирішив, коли з"явилася на світ сестричка Вікторія. Назвав її, коли Ірина носила дитину.

— Прибігає зі школи і відразу до малої, — тішиться мати. — Добре, хоч удома сидить, бо такий непосида. Улітку виліз за котом на сливку, то руку зламав.

1998, 3 березня — Михайло Дульнявка народився в м. Турка на Львівщині в сім"ї продавчині та приватного підприємця
2004 — пішов до першого класу Турківської середньої школи
2005 — після відвідин цирку вперше причепив ложку до обличчя
2006 — запросили до Японії на телепередачу "Цікаві діти планети"
2007, 9 червня — народилася сестра Вікторія

Зараз ви читаєте новину «Михайло Дульнявка притягує металеві предмети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути