середа, 03 лютого 2010 07:25

Лесі Мережко батько віддає половину своєї печінки

Автор: фото: Оксана МАРЧЕНКО
  Леся Мережко з райцентру Христинівка на Черкащині  (у центрі) з донькою Настею та бабусею Ольгою Степанівною Іваненко. Після роботи в Італії у Лесі почала відмирати печінка
Леся Мережко з райцентру Христинівка на Черкащині (у центрі) з донькою Настею та бабусею Ольгою Степанівною Іваненко. Після роботи в Італії у Лесі почала відмирати печінка

25-річна Леся Мережко із райцентру Христинівка на Черкащині хворіє на синдром Будда-Кіарі. У неї відмирає печінка.

Леся ходить поволі, тримається за відвислий живіт. У кімнаті на дивані грається 6-річна донька Настя. Тозаторік мати з донькою виїхала на заробітки в італійське місто Нікастро. Влаштувалася прибиральницею. За півроку приїхав чоловік Лесі — Андрій. Влаштувався ремонтувати автомобілі.

— Хотіли заробити, бо голі-босі були. Я працювала по 6–8 годин. Більше не могла, бо дитину в квартирі саму лишала. Прибігаю додому — сидить, на підвіконні малює. Розказала господарям, що дочка вдома сама. Мені дозволили її брати з собою. Прибираю, а вона сеньйорам віршики італійською розказує. Якось дорогу вазу зачепила, немолода сеньйора вдарила її за це. Я доприбирала й пішла. Більше туди не ходила.

У липні Мережки повернулися з Італії. Відремонтували хату, у дворі побудували гараж. У листопаді Леся почала повнішати, в неї піднялася температура. УЗІ вказало на цироз печінки. Потрібна операція з пересадки цього органу. Її батько погодився віддати частину своєї печінки. Така операція триває майже добу, роблять її дві бригади хірургів, загалом 58 фахівців. Потрібно $50 тис. на медпрепарати. Таких коштів родина не має.

Я дочку готую, що може лишитися без мами

— Андрій машину продає, але тій машині — копійки ціна. Будемо продавати хату, але багато за неї ніхто не дасть. Сусіди, знайомі скидаються: хто 50, хто 100 гривень дасть. Я дочку готую, що може лишитися без мами, — пригортає до грудей Настю. — У школі якась дитина сказала їй, що хворих багато. І що мені вже не допоможеш. Настя прийшла додому заплакана. У листі до Діда Мороза попросила, щоб я не помирала. І копійочки, які на свята наколядувала, мені на лікування віддала.

Мати Лесі померла шість років тому від інфаркту.




Розрахунковий рахунок сестри Наталі Кравчук: 29244825509100 у "Приватбанку". МФО банку 305299, код ОКПО 14360570. Для зарахування на картку: 4627081702468625, ідентифікаційний номер: 2963311804.

Реквізити валютного рахунку: Beneficiary:  Merezhko Lesya, account 6762462050483830, Payment details: replenishment  card, Intermediary banks: JP Morgan Chase Bank, Chase Metrotech Center, 7th floor Brooklyn, New York 11245 USA, Swift code: chasus 33, account: 0011000080, bank of  New York, New York, USA.

Зараз ви читаєте новину «Лесі Мережко батько віддає половину своєї печінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути