Ексклюзиви
середа, 14 липня 2010 04:30

Купальник для собак продавали за 250 гривень

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Собачий стиліст зооветцентру ”На Нансена” Галина Мустафаєва перед модельним показом для собак у Вінниці заплітає йоркширському тер’єру косички. Робить це, аби шерсть не вилазила з-під костюмів
Собачий стиліст зооветцентру ”На Нансена” Галина Мустафаєва перед модельним показом для собак у Вінниці заплітає йоркширському тер’єру косички. Робить це, аби шерсть не вилазила з-під костюмів

10 липня у Вінниці провели перший модельний показ для собак. Його приурочили до річниці відкриття приватного зооветцентру "На Нансена".

У показі беруть участь 10 собак елітних порід. Серед них єдиний у місті грифон Цаца. Зсунули сім довгих столів — вийшов подіум. Накрили червоною тканиною. Чотирилапі демонструють літній одяг для прогулянок, дощовики, спортивні костюми, купальники та гламурні вечірні сукні.

Надворі +30°С. У червоному купальнику з нової колекції фірми "Пет фешн" іде той-тер"єр Соллі. Коротенькі трусики-бікіні прикрашені гіпюровими рюшами. Купальник продають за 250 грн.

— Класниє купальнікі, а на людєй такіє єсть? — кричить у натовпі жінка.

48-річна Інга Піковець розводить собак елітних порід. Має мопса, йоркширського тер"єра та бельгійського грифона. Останній — єдиний у Вінниці, чемпіон України.

— Грифона звати Цаца. Вона в мене велика модниця. У її особистому гардеробі одягу на 2 тисячі гривень. І то я купую його по скидкам. Он узяла курточку зимову з кролячим хутром за 170 гривень. Зимою в бутику таку за 450 гривень віддавали. Цаца у мене так любить наряджатися. Щось нове вдягне і крутиться перед усіма. Хвалиться. Взагалі собакам треба підбирати одяг за кольором шерсті. Цаці підходить червоний, бо вона чорна. Рудому мопсу Фанні пасує бузковий. На зиму під одяг обов"язково взувати сапожки. Бо можуть позамерзати і полопатися мочки на лапках.

До Інги Юріївни підбігає бельгійський грифон. У нього коротка шерсть.

— У цієї породи собак шерсть повинна бути жорсткою. Для цього я її вискубую. Технологія називається трінінг. Собаці не боляче. Народжуються вони з коротенькою шерстю. Перший раз висмикують десь у чотири місяці. Потім два-три рази на рік. Собакам, які мало важать, треба стригти кігті. Цаца має 3 кілограми. Вона не може сама стесати пазурі. Вони відростають і заважають їй ходити.

Йоркширського тер"єра Тішу одягають у лілову вечірню сукню моделі "танго". Господарка тягне собаку на повідку. Та впирається лапами. Її волочать подіумом.

Собакам треба підбирати одяг за кольором шерсті

— Зверніть увагу на брошку на спині Тіші й на ці складочки на юбці. Ви такого ще не бачили! — оголошує ведуча 30-річна Олена. За Тішею йде грифон Цаца. — Боже, що це таке на її платті? Боа? Так, це лєбяжий пух! Ой-ой-ой! А яка на Цаці шляпка!

На сцену виводять той-тер"єра Соллі з тримісячним цуценям цієї ж породи Фунтиком.

— Фунтик! Ти просто неповторний! Який на тобі плюшевий топ зі стразами та камінням Сваровські! Вітаємо китайську хохлату Льолю. Вона у моделі "гламур-гіпюр".

Собаці зробили педикюр.

— Дивіться, яка полупрозрачна кофтинка, стильні штанці — цей костюмчик еротичний. Жоден хлопчик не пропустить таку модницю! У такому вбранні собаці легко та зручно.

Завершується показ виходом кота Лео породи сфінкс. Він у светрі "саванна" з чорним метеликом із хутра. Серед глядачів розігрують собачі сукні, купальники, повідки.

— Пішли, Каштан. Нам усе одно нічого не вкипить, — говорить коричневій дворнязі сивий чоловік у плетеному капелюсі. — Глянь! Оно твої "негламурні" друзі за забором.

Показує на територію за приміщенням. Там гавкають два прив"язані дворові пси.

— Такі, як ти, нікому не інтересні, не голубих ви кровєй, — зітхає чоловік.

— Зачем ви так? Все собачки хорошие. Вот собачий стилист Галина Мустафаева двортерьеров подстригла так, что их невозможно было узнать. Стали похожи на настоящих терьеров! — відповідає жінка з спанієлем на руках.

— Да ну вас! — відмахується господар Каштана. — Понадєлують із собак чучел, а потім тішаться.

Зараз ви читаєте новину «Купальник для собак продавали за 250 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути