Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2009 17:06

Колекцію бракованих марок продали за 5 мільйонів доларів

Автор: фото з сайту www.shreves.com
  Одна з найдорожчих бракованих марок світу — ”Перевернутий Дженні” — коштує півмільйона доларів
Одна з найдорожчих бракованих марок світу — ”Перевернутий Дженні” — коштує півмільйона доларів

Американський аукціонний дім Spink Shreves продав у Нью-Йорку найбільшу у світі колекцію бракованих поштових марок. За 3 тис. їх примірників уторгували $5 млн.

Власник колекції Роберт Канліфф із міста Піттсбург штату Пенсільванія помер минулого червня у віці 83 роки. Поштові й акцизні марки збирав із 3-річного віку. Його батьки жили в квартирі під магазином алкогольних напоїв, Роберт здирав марки з коробок і ящиків із-під вина. Серед наліпок траплялися помилково надруковані перевернуті зображення. Спеціалісти кажуть, що ветеран Другої світової війни Канліфф розшукав майже всі відомі браковані марки.

Син філателіста продав колекцію акцизних марок одразу після батькової смерті за майже $5 млн. У зібранні поштових марок найкоштовнішими вважають марки "Перевернутий Дженні", вартістю $500 тис., 1918 року із зображенням біплана, а також чотири американські марки 1901-го із малюнками перевернутих автомобілів.

Минулого століття колекціонування марок було наймасовішим захопленням людей. Найдорожча бракована поштова марка, єдина у світі, випущена в колоніальній Британській Гвіані 1856 року. Її номінальна вартість 1 цент, але  колекціонери готові викласти за раритет понад $935 тис. Нині вона у мультимільйонера Джона Дюпона — праправнука американського хіміка.

Зараз ви читаєте новину «Колекцію бракованих марок продали за 5 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути