середа, 03 грудня 2008 16:29

Карина Лебеденко водить багатотонний автопоїзд

Автор: фото: Алевтина ПИЛИПЕНКО
  Карина Лебеденко два роки возить щебінь із Тельманівського кар’єру на будову аеропорту в Донецьку
Карина Лебеденко два роки возить щебінь із Тельманівського кар’єру на будову аеропорту в Донецьку

"У тата були друзі вірмени. В їхній сім"ї зростала дівчинка Карина. Татові це ім"я сподобалося, тому й мене так назвав. Десь читала, що воно означає "та, що керує кораблем", — розповідає російською 34-річна донеччанка Карина Лебеденко. Вона — чи не єдина в Україні жінка-водій автопоїзда. Маршрут її багатотонної п"ятивісної вантажівки "Iвеко" пролягає від донецького аеропорту, де будують злітно-посадкову смугу, до щебеневого кар"єру в Тельманівському районі. Це сотні кілометрів дороги.

У Карини темно-карі очі, чорне волосся підбите червоною пов"язкою зі стразами. Одягнена в чорний шкіряний піджак і жилетку із вшитими рожевими стрічками. На тонких пальцях французький манікюр.

Каже, з дитинства мріяла про професію водія-далекобійника.

— Мама за фахом лікар-терапевт, а тато — водій у таксопарку. Хотіли бачити мене після школи в медичному чи в торговому інститутах. А мене до машин тягне, як і старшого брата Олександра. Після школи батьки відвезли мене в Ясинувату, в залізнодорожний технікум. Але працювати на залізницю не пішла. Батько подарував "жигулі", я в нього в таксопарку знайшла старенькі шашечки і прикріпила їх на дах. На другий день майнула по донецьких вулицях. Одного разу підвозила директора будівельної компанії "Гроліс". Видно, йому сподобалося, як я воджу, запросив на роботу особистим водієм. Погодилася, бо треба було десь працювати, донька ж на руках.

На його прізвище не переходила, некрасиве воно

Карина вийшла заміж у 18 років за шахтаря Миколу Закусілова. Чоловік був старший на півтора року.

— Життя з Миколою не склалося, хоча весілля, моя біла сукня й досі перед очима, — каже. — На його прізвище не переходила, некрасиве воно. Донька Валерія на моєму записана. Нині їй 13.

У "Гролісі" працювала до 2006 року. У черзі до однієї з АЗС познайомилася з Анатолієм Приваловим, молодшим на п"ять років.

— Машини об"їжджали його нерухомий ЛАЗ, я не витримала, рвонула за ручку кабіни. А Толя заснув за кермом. Розбудила його, кричу, що своє місце в черзі проґавив. А пізніше ми на цій заправці знову зустрілися. Толя запросив на чашечку кави. Відтоді живемо разом, на віру.

Анатолій забрав дружину працювати на своє підприємство "Альтком-механізація". Карина спочатку водила "газелі", потім директор Яків Каплун дозволив пересісти за кермо "Iвеко".

— Часто обідаю за кермом — машина комп"ютеризована. Беру із собою сосиски, кефір, овочеві салати, курячий бульйон із грінками. Даїшники, звісно, зупиняють. Довго не можуть повірити, що їм не примарилася жінка на автопоїзді.

Зараз ви читаєте новину «Карина Лебеденко водить багатотонний автопоїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути