Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2021 06:16

Іван Гребінний хворів чотири роки

— У березні 2015-го Ваню призвали на службу. Рік і два місяці воював у Донецькій і Луганській областях. Був командиром відділення артилерійської розвідки, — розповідає 71-річна Зінаїда СТЕЦЕНКО із Фастова на Київщині про свого сина Івана ГРЕБІННОГО, 40 років. Коли повернувся додому, почав хворіти. Як інвалід АТО отримав у Фастові квартиру. Але пожити там не встиг. Страждав на вегетосудинну дистонію, анемію та гепатит. Лікувався чотири роки. 31 січня за ним справлять сороковини.

Іван Гребінний народився у селищі Салькове Гайворонського району на Кіровоградщині. Закінчив Дніпропетровський коледж машинобудування. Працював у технічній службі контролю Укрзалізниці. Після демобілізації повернутися на роботу не зміг, бо хворів.

— Характер у Вані був добрий і щирий, — розповідає Зінаїда Стеценко. — Жив зі мною, бо самому справлятися з хворобами було важко. Та і я боялася лишати його одного. Адже ночами бували нервові приступи. Лікарні стали для нього другою домівкою. Підлікується і повертається, а потім знову — у стаціонар. Останнім часом він лежав у Фастівській лікарні. За тиждень до відходу в нього виявили коронавірусну інфекцію. Перевели до Білої Церкви. Там він і помер.

Івана Гребінного поховали в Фастові. Не був одружений, дітей не мав. Крім матері, в нього залишився брат 50-річний Володимир.

Зараз ви читаєте новину «Іван Гребінний хворів чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути