середа, 06 серпня 2008 14:48

Ігор Кауфман подарував коханій жінці театр

Автор: фото: Наталія ПАВЛЕНКО
  Ігор Кауфман із дружиною Ольгою Харабадот на презентації журналу ”Ваша свадьба” у донецькому ресторані ”Асторія”
Ігор Кауфман із дружиною Ольгою Харабадот на презентації журналу ”Ваша свадьба” у донецькому ресторані ”Асторія”

"Які пари збираються одружуватися найближчим часом? Виходьте на середину", — припрошує ведучий презентації журналу "Ваша свадьба" в донецькому ресторані "Асторія". Три пари палко цілуються. Найдовше — 44-річна Ольга Харабадот та Ігор Кауфман, 68 років. У вересні вони візьмуть шлюб у церкві.

— Наше кохання триває 17 років, — руда Ольга на високих підборах нахиляється до чоловіка. Ігор Лазарович тримає її за руку. — Я вперше вийшла заміж у 19 за хлопця, з яким зустрічалася три роки. Маю трьох доньок. Марині 24, вона одружена. Віолетта — актриса, вийшла заміж у липні, їй 22. Найменша Альонушка в шостий клас перейшла. Їй 11.

— Я теж мав родину, сина Олександра, — додає чоловік. — У 1991-му вперше побачив Олю, вона працювала вихователем на півставки. Прийшла до мене замовляти автобус на море. У прозорому вишневому платті зі срібною смужечкою, така сексапільна, толкова. Я й зараз не можу дивитися на неї спокійно.

— Але ж автобуса не дав, — сміється Ольга. — Я прийшла від організації, яка йому була винна гроші. Сказав: "Погаси борги". Я подумки виматюкалася. Вийшла, посадила головного бухгалтера за шкірку в автомобіль і з усіма паперами повезла в банк. Через дві години прийшла без боргів. Автобус отримала просто розкішний, останньої моделі.

16 років зустрічалися потайки від своїх сімей.

— У неї маленькі діти, ми боялися зробити їм боляче, — пояснює Кауфман.

— Чоловік знав усе із першого дня, але вдавав невинного зайчика, — говорить Ольга. — Він казав, що любить, шантажував: "Кинеш мене — повішуся". Давив на жалість. Я говорила дітям: "У вас найкращий на світі тато, в мене — найкращий на світі чоловік". До речі, він працював під керівництвом Ігоря, у майстерні з ремонту авто. Ніде правди діти — має золоті руки.

Ігор допоміг Ользі отримати квартиру.

Діти сприйняли його як доброго дядю

— Десять років прожили в гуртожитку, — згадує жінка. — Стояли на черзі на квартиру, але без толку. Ігор посприяв, вирішив бюрократичні питання.

1993-го дружина Ігоря Лазаровича виїхала в Ізраїль. Кауфман залишився, продав батьківську квартиру й купив помешкання поряд з Ольгою.

— Діти сприйняли його як доброго дядю, — веде далі жінка. — Мій кум, хрещений батько Віолетти, з"явився тільки раз — на хрестини. Ігор замінив його, ростив із 3 років.

Виходимо на вулицю, бо в ресторані гамірно.

— Лежали на пляжі, — згадує Ольга. — Побачили афішу якогось халтурного театру "Ляльки-велетні". Подивилися. Я взялася за голову: година сорому — і гроші в кишені. Кажу: "Хіба я не могла б створити свій театр?" Працювала тоді в театрі ляльок завтрупою, організовувала гастролі, фестивалі.

— Я продав рушницю тульську п"ятизарядну — одну із найкращих у СРСР, — осмикує сорочку чоловік. — Театр створили за адресою прописки, назвали іменем наймолодшої доньки Олі — "Аленушка". Потім продав машину, дачу. Гроші пішли на декорації, устаткування.

— Колишній чоловік працював у нас водієм, — підхоплює Ольга. — Їздимо піонерськими таборами, робимо банкети. Першу виручку віддали у Фонд боротьби зі СНІДом та алкоголізмом. А іншу — одній з актрис, яка хворіла на рак грудей. Допомогло, вона жива-здорова.

У лютому Харабадот розлучилася із чоловіком.

— Чаша мого терпіння лопнула: він тікав із дому, ночував у гаражі, — розказує Ольга. — Я бігала під деревами, дивилася, чи не висить там. Потім став закриватися у ванній зі скальпелем.  Відтоді як покинула його, живе зі старшою донькою. Приходить до нас і вимагає долю від квартири.

1940, 22 травня — Ігор Кауфман народився в м. Уфа, Росія
1964, 20 лютого — Ольга Харабадот народилася у с. Роздольне Старобешевського р-ну Донецької області
1970 — Ігор одружився з Тетяною, прожили 25 років, мають 36-річного сина Олександра
1983 — Ольга вийшла заміж за Валентина Солодаренка, прожили 24 роки
1991 — Ігор та Ольга познайомилися
1997 — Кауфман охрестився у православній церкві
1999 — Кауфман продав машину, дачу, рушницю і купив для Ольги театр
2008, 5 лютого — Ольга розлучилася із чоловіком; 5 червня — побралися з Ігорем

Зараз ви читаєте новину «Ігор Кауфман подарував коханій жінці театр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути