Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2019 00:11

"Хоче вийти заміж за діда, щоб після смерті отримати його хату"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Сестра народила двох доньок і пішла з дому, — пише 29-річна Анастасія з Житомирської області. — Завагітніла ще в школі. Народила близнят. Хто їхній батько, не знаємо досі. Півроку пожила з одним, потім з іншим. Дітьми не цікавиться, але гроші на них отримує. Мати й батько доглядають онучок. По­збавляти її батьківських прав бояться. Що чекає на Юлю? Чи повернеться вона до дітей?"

Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Запалює свічку, обводить нею навколо портрета Юлії — кучерявої білявки з тонкими губами.

— Жінка не цікавиться і не цікавитиметься долею дітей. Влаштовує власне життя. Хоча всі стосунки, які розпочне до 2020 року, приречені на фіаско. Має шанс ще двічі стати матір'ю, але позбавлятиметься небажаної вагітності. Незабаром ваші батьки стануть опікунами для дівчаток. Допомагайте їм виховувати племінниць.

"Два роки тому дочка познайомилася із заможним чоловіком, — розповідає в листі 52-річна Ірина Тимофіївна з Полтави. — Він переїхав жити в Туреччину. Кликав Ілону з собою. Але ми з батьком не пустили. Бо не знали, що то за чоловік. Він не пропонував їй заміжжя. Лише цивільний шлюб. А це хіба серйозні стосунки? Вони розійшлися. Донька досі сама. Звинувачує мене, що завадила її щастю".

Надсилає фото білявки у джинсовому сарафані. Поруч — смаглявий чоловік із чорним волоссям і карими очима. На столі поряд стоїть кальян.

— Наступного року донька вийде заміж за чоловіка, з яким уже розпочала стосунки. Ще не раз подякує вам, що спинили від переїзду в іншу країну. Тоді її життя могло змінитися, і навряд чи у кращий бік. У чоловіка були інші плани щодо Ілони. Пожив би з нею кілька місяців, але побрався з іншою. Почувалася б покинутою.

"Із нашим батьком відбуваються дивні речі, — пише Євгенія з Хмельницької області. — Йому 72 роки. У лютому поховав дружину і за два місяці привів до хати іншу жінку. Вона удвічі за нього молодша. Має трьох дітей від двох попередніх шлюбів. Хоче вийти заміж за діда, щоб після смерті отримати його хату. Пробували говорити з татом, але жодні аргументи на нього не діють. Зібрався одружуватися".

— Батько укладе шлюб із жінкою, що годиться йому в дочки. Переписати на себе його хату до їхнього весілля ви не зможете. Половина нерухомості належала покійній матері. Позмагатися за спадок маєте право. Ту половину розділять на три частини: між вдівцем, вами і братом. Не спішіть продавати свою частку. У другу половину хати заселите квартирантів. Самі на кілька років подастеся жити і працювати за кордон. Не псуйте стосунки з батьком через його бажання побратися з молодою дружиною. Поважайте цей вибір.

"Нічого не вдається в житті. Хворіємо, чоловік ще й любить випити, — пише рівнянка Наталія, 56 років. — Мені часто паморочиться в голові, турбують головні болі. Приймаю все, що призначають лікарі. Але нічого не допомагає. Може, на нас яка порча чи неправильний діагноз поставили?"

— Довіряйте діагнозу, що поставили медики. Не займайтеся самолікуванням, аби не нашкодити. Раз на рік лягайте під крапельниці. Лікування у стаціонарі покращить самопочуття. Вирушати в далекі поїздки вам не можна. Закачуватиме в дорозі. Більше часу проводьте на свіжому повітрі. Відмовтеся від важкої роботи на городі. Побережіть себе.

Зараз ви читаєте новину «"Хоче вийти заміж за діда, щоб після смерті отримати його хату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути