вівторок, 27 червня 2017 00:15

"Хлопчик був слабий, мав атрофовані м'язи"

Автор: фото надане Оленою Ступак
  Олена Ступак обіймає прийомних двійнят Катерину та Артема, 6 років. З чоловіком взяли їх з миколаївсього сиротинця. Мають рідну 17-річну доньку
Олена Ступак обіймає прийомних двійнят Катерину та Артема, 6 років. З чоловіком взяли їх з миколаївсього сиротинця. Мають рідну 17-річну доньку

— Коли зателефонувала в дитячий будинок, почула: "Вас не тривожить, що вони чорненькі?" А що, чорненьким діткам не потрібні мама і тато? Так їм і відповіла, — каже 35-річна Олена Ступак із Луцька. Вона з чоловіком 45-річним Андрієм п'ять років тому всиновили двійнят Катерину та Артема. Мають темну шкіру та африканські риси обличчя. Народилися за 200 км від Миколаєва. Про їхніх батьків нічого не відомо.

— Хотіла другу дитину. Але здоров'я не дозволяло. Спроба завагітніти штучно була невдалою. Вирішили всиновити. Була готова до цього давно. Чоловік вагався, — розповідає по телефону Олена .

У Луцьку й Рівному дітей було важко знайти. Якщо до сиротинця хоча б раз на півроку навідуються позбавлені батьківських прав мати чи батько, дитину не віддадуть. Через базу даних в інтернеті знайшли наших двійнят у Миколаєві. Їм було по півтора року. Катя важила 5 кілограмів. Артем — на два більше. Чоловік як побачив таких крихітних, зразу сказав: "Ми їх забираємо".

Хлопчик був слабкий, не ходив, мав атрофовані м'язи. Пішов через кілька місяців після курсів масажу.

Зараз двійнятам по 6 років. Подружжя має рідну доньку 17-річну Надію.

— Дітям розповіли, що ми їх усиновили. У ранньому віці сприймають це нормально. Все одно підростуть і запитають, чому в них інший колір шкіри, — продовжує жінка. — З їхньою появою все змінилося. До цього життя здавалось одноманітним. А тепер то в садочок, то в Палац учнівської молоді, у басейн. Часом Катруся каже мені: "Треба знайти ту маму, щоб вона побачила, які ми в тебе красиві та слухняні".

Чоловік Олени працює на СТО. Живуть у двокімнатній квартирі. Купили хату в селі. Роблять ремонт.

— Будемо там жити, — додає жінка. — Якби мали більше місця, ще б одного синочка взяли. Бо Артемчик каже до сестер: "Вас дві дівчинки. Вам добре. А я один хлопчик".

Зараз ви читаєте новину «"Хлопчик був слабий, мав атрофовані м'язи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути