четвер, 06 березня 2008 14:17

Дружину Медведєва порівнюють з Раїсою Горбачовою

  Із російським президентом Дмитром Медведєвим його майбутня дружина Світлана Лінник вчилася у паралельному класі
Із російським президентом Дмитром Медведєвим його майбутня дружина Світлана Лінник вчилася у паралельному класі

"Уперше з горбачовських часів у Росії з"явилася перша леді, що втручатиметься в державні справи. Ця жінка не залишатиметься в тіні чоловіка, як це робили Наїна Єльцина та Людмила Путіна", — каже 37-річний російський політолог Станіслав Бєлковський про Світлану Медведєву, 42 роки, дружину нового президента Росії.

Дмитро Медведєв та Світлана Лінник навчалися в паралельних класах ленінградської школи N305. Російські сайти пишуть, що російський президент і перша леді походять з єврейських родин. Світланин тато був військовим, а мати — домогосподаркою. Батьки Дмитра — науковці, викладали у різних вузах.

— Дімі Свєта подобалася, — згадує Олена Єгорова, однокласниця Медведєва. — Та за нею упадало чимало кавалерів, а він не міг навіть підтягнутися на турніку.

Після школи Дмитро вчився на юриста, Світлана — на бухгалтера. Після пар він зустрічав дівчину під університетом з букетом квітів. Інколи водив до знайомого, який мав відеомагнітофон. Там вони переглядали концерти рок-груп "Діп пьорпл" і "Блек саббат". 1989-го пара розписалася. Оселилися в 3-кімнатній квартирі батьків молодої. 1996-го з"явився на світ син Ілля.

Медведєв викладав цивільне право в Ленінградському університеті. Написав кілька книг з юриспруденції.

— Світлана через свої зв"язки влаштувала чоловіка директором лісопромислової російської корпорації "Ілім Палм", — розповідає друг родини, що не називає ім"я. — Згодом він став радником голови Ленінградської міськради. Дружина дбала про його імідж: записала на йогу, до тренажерної зали та в басейн.

2000-го Дмитро Медведєв очолив раду директорів "Газпрому". Майбутня перша леді захопилася світським життям. На новосіллі в Алли Пугачової вона познайомилася з кутюр"є Валентином Юдашкіним, відтоді одягається в нього. 2004 року охрестила доньку Віктора Медведчука, екс-голови адміністрації Леоніда Кучми. Хрещеним був Володимир Путін.

У податковій декларації кандидата в призиденти Дмитро Медведєв зазначив лише начебто $75 тис. Він володіє земельною ділянкою у Підмосков"ї, 9-річним "Фольксваґеном Ґольф", записаним на дружину, двома паркувальними місцями. У їхній квартирі площею 368 кв. м чотири спальні, три туалети, вітальня з колонами із гірського кришталю. Вона розташована в будинку в масиві "Золоті ключі-1". У ньому є фітнес-клуб, сауна, тренажерна зала, салон краси, зимовий сад.

Зараз ви читаєте новину «Дружину Медведєва порівнюють з Раїсою Горбачовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути