Ексклюзиви
середа, 02 вересня 2009 07:52

До Олександри Брітань сватався швейцарський лорд

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Олександра Брітань (у центрі), власниця модельного агентства ”МерлінМедіаГруп”, зустрічає гостей своєї вечірки в київському клубі ”Лица” чаєм, сушками та млинцями з червоною ікрою
Олександра Брітань (у центрі), власниця модельного агентства ”МерлінМедіаГруп”, зустрічає гостей своєї вечірки в київському клубі ”Лица” чаєм, сушками та млинцями з червоною ікрою

"Слов"янські моделі стали менш затребувані. Раніше вважалися найкращими, а тепер підходять не скрізь. Замовники з Китаю просять темноволосих фотомоделей з трохи розкосими очима. Популярними стають дівчата з Таїланду і Японії, побільшало красунь із Венесуели і Домініканської Республіки", — каже 27-річна Олександра Брітань. Вона п"ять років пропрацювала на подіумах у Швейцарії. На зароблені там гроші відкрила у Києві модельне агентство "МерлінМедіаГруп". Її моделі працюють в Італії, Франції, Сполучених Штатах, Японії та Китаї.

Минулого тижня Олександра влаштувала у столичному клубі "Лица" вечірку "Русская душа". Показувала колекцію київської дизайнерки Олени Сікорської. Довгоногі білявки з довгим волоссям дефілювали у коротких чорних сукнях, білих брючних костюмах.

— У 17 Олександра сказала, що хоче стати моделлю, — каже її мати Любов Дмитрівна, 47 років. — Ми тоді в Москві жили. Із чоловіком не були проти, відправили її до Швейцарії у школу моделей. Донька об"їздила півсвіту. За кулісами їй часто клялися в коханні. Багаті женихи самі не підходили, бо горді. Присилали своїх помічників. Саша всім відмовляла. Якось підійшов до неї нащадок графа у Швейцарії. Сказав: вийдеш за мене, подарую кілька маєтків. Я доньці пояснила, що її краса непідкупна. Радила, щоби заміж ішла по любові.

Олександра одружилася з українцем. Імені чоловіка не називає:

— Познайомилися, коли приїжджала до родичів в Україну. Дуже хотіла дитину. Усі моделі працюють за контрактами. Найжирнішим шрифтом там прописано, що до завершення договору модель не має права вагітніти. Якщо завагітніє, її оштрафують. Заплатить більше, ніж заробила.

Вийдеш за мене, подарую кілька маєтків

Чотири роки тому народила доньку Анастасію. Із трьох років дівчинка бере участь у показах "Кутюр"є року" та в українському Тижні моди.

— Якщо побачу в доньки потенціал, допомагатиму прорватися у модельний світ. Для моделі потенціал — це ріст, фігура й обличчя. Якщо Настя не підійде під формат, підтримувати її не буду.

Дівчина у російському сарафані, обшитому блискітками, подає Олександрі чашку чаю і млинець з червоною ікрою.

— Ніколи не сиділа на строгих дієтах. Їла овочеві салати і фрукти, — ставить тарілку з млинцем на стіл. — Не поправлялася, бо доба була розписана по хвилинах. Якщо працюєш на якесь модельне агентство, маєш бути готовою, що  подзвонять навіть о третій ночі. Вже в четвертій повинна вийти на подіум, хоч би погано почувалася або хотілося спати. Фотозйомка може тривати 14 годин. На хвилину не присядеш. Завжди треба робити те, чого вимагає фотограф. Плакати, усміхатися, стрибати, роздягатися — усе за його щелчком.

Треба володіти хоча б англійською мовою

— За фотосесію замовник може дати і 500 доларів, і 100. Треба мати ідеальні форми, володіти хоча б англійською. Знаєш більше мов — отримаєш більше замовлень, — розповідає Олександра Брітань. — А за кордоном жорстка конкуренція. Можуть у воду щось підсипати, поставити підніжку, коли виходиш на подіум, за кулісами порвати колготки або поламати каблук чи взагалі вкрасти туфлі. В моєму віці багато моделей покидає подіум. Дехто на рік-другий створює модельну школу. Набирає туди низьких дівчат без фігури, вчить їх ходити, обіцяє золоті гори. Вони платять їй за місяць 100 доларів. Коли до мене просяться в агентство, нікому не відмовляю. Одягаю у першу попавшу сукню, ставлю на подіум. Багато хто замикається, не може ступити кроку. Тоді бачу, що це — не її.

Зараз ви читаєте новину «До Олександри Брітань сватався швейцарський лорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути