четвер, 11 січня 2007 17:00

Депардьє їв вареники в ресторані "Гуцульщина"

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  У Яремчі Жерар Депардьє одягнувся у гуцульський сардак і капелюх
У Яремчі Жерар Депардьє одягнувся у гуцульський сардак і капелюх

5 січня чартерним рейсом із Женеви до Івано-Франківська прилетів французький актор Жерар Депардьє, 59 років. Із ним прибув сирієць, колишній радник президента Віктора Ющенка Харес Юсеф із дружиною Ольгою. А також невідома француженка.

Звідти Депардьє поїхав до резиденції Ющенка "Синьогори" в селі Гута. Там на нього чекали родина Ющенків та президент Грузії Михайло Саакашвілі з дружиною Сандрою і синами — 12-річним Едуардом і 1-річним Ніколазом.

У Карпатах француз відпочивав чотири дні. Катався на лижах на курорті Буковель, де випав сніг. У місті Яремча на базарі приміряв полотняну сорочку, сфотографувався в ній. Узяв собі дерев"яну булаву.

— У моєї тещі Таїси Зельман Депардьє купив гуцульський сардак, — розповідає бізнесмен Володимир Закриничний, 30 років. —  Його друг  теж узяв собі такий самий. А своїй супутниці Депардьє купив  чільце — обруч на голову, прикрашений бомбонами і вишитий бісером. Теща зняла це на мобілку й перекинула мені.  

6 січня, на Святвечір, Депардье в компанії Ющенка, Саакашвілі та їхніх дружин вечеряли в Яремчі в ресторані "Гуцульщина".

— Прийшли десь о пів на п"яту і пробули хвилин 40, — розповідає Олександр, 40 років, директор "Яремчанської карпатської компанії", до якої належить ресторан. — Ми подали їм 12 традиційних пісних страв: кутю, приправлену тертим маком і горіхами, вареники з капустою. Депардьє сподобалося. Пили тільки узвар.

Депардье зняв сардак, який купив на базарі. Троїсті музики "Джерело Карпат" співали для француза й двох президентів гуцульські колядки. У ресторані кажуть, що спеціальної програми не готували: годували й розважали так, як це завжди роблять на Святвечір.

Депардьє — католик. 26 грудня у Франції він відсвяткував католицьке Різдво. До Женеви з України француз вилетів 8 січня.

Кажуть, Депардьє хоче купити в Массандрі 200 гектарів виноградників. Але парламент продовжив заборону на продаж землі до 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Депардьє їв вареники в ресторані "Гуцульщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути