четвер, 19 січня 2012 00:15

Дельфіни люблять вагітних

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Юлія Саленко з міста Хмільник на Вінниччині плаває з дельфінами у санаторії ”Поділля”. За сеанс заплатила 300 гривень
Юлія Саленко з міста Хмільник на Вінниччині плаває з дельфінами у санаторії ”Поділля”. За сеанс заплатила 300 гривень

40-річний Матвій Філіпонов півтора року тренує дельфінів Лілу і Зевса. Їх кримчанин привіз у спеціальних ваннах торік у листопаді у санаторій "Поділля" в місті Хмільник на Вінниччині.

— Дельфіни народилися у бухті Козача, — каже Матвій Філіпонов. — Вони лікують ультразвуком. Людське вухо його не вловлює, але на рівні підсвідомості цей ультразвук впливає на кору головного мозку. Починають краще працювати внутрішні органи та центральна нервова система. Організм повністю перебудовується.

На заняття приходить 8-річний вінничанин, хворий на дитячий церебральний параліч. Він постійно ляскає себе по вуху і кричить. Мати перевдягає його у термокостюм, тренер спускає дитину у воду. Малий замовкає. Дельфін Лілу підпливає до нього, зупиняється біля вуха і видає кілька довгих протяжних звуків.

— Після терапії хворі діти починають вимовляти нові звуки, малюють, стають спокійніші, більше усміхаються, — пояснює тренер.

15-хвилинний сеанс реабілітації з дельфінами коштує 700 грн. За ці гроші пацієнту роблять масаж, з дитиною працює психолог. Поплавати 5 хв. можна за 300 грн. За день дельфіни проводять 10 сеансів реабілітації. Решту часу відпочивають і тренуються.

— Дуже люблять вагітних. Як жінка в положенні входить у басейн, тварини прямо притискаються до неї, труться животом. Буває, легенько тикають носами у живіт вагітній, ніби там щось поправляють. Особливо неравнодушний до жінок самець Зевс. Зараз у нього період полового созрєванія, не пропускає жодної спідниці. Любить, коли його гладять. Уміє спілкуватися з немовлятами в животику. Такі дітки народжуються розумнішими за однолітків. Раніше починають говорити і ходити, мають гарну пам'ять. Моя дружина, коли була в положенні, постійно купалася з дельфінами. В нас різні резус-фактори. Лікарі просили її не народжувати вдруге, але ми не послухалися. Дитина народилася здоровою.

Тренер дозволяє поплавати з дельфінами. Переодягаюся, заходжу в басейн. Вода прохолодна, солона. Її спеціально роблять трохи солонішою за морську. На дотик дельфіни схожі на пружний резиновий м'яч, теплі. Якщо їх погладити, намагаються притиснутися до тіла. Відпливаю кілька метрів, простягаю руки, дельфіни підхоплюють і несуть мене вздовж басейну. Після плавання зникає втома, але хочеться спати.

Тренер піднімає руки вгору і присвистує. Дельфіни стають вертикально та починають співати. Вміють крутити обруч, кидати м'ячі, вистрибувати на кілька метрів з води, перевертатися. Тренер кидає їм по рибині — винагороджує за трюк.

"На моїх очах зцілили 20 дітей"

— Я про дельфінів знаю усе, — каже киянин Олександр, 28 років. Він півроку працював у столичному дельфінарії. — Вони милі і хороші, хоча зубів у пащі мають більше, ніж крокодили. На моїх очах зцілили зо 20 дітей. Після плавання з ними малі починали говорити. На ноги ставали навіть ті, хто сидіти не вмів. Батьки записували дітей на індивідуальне плавання за півроку. Деякі сім'ї віддавали за заняття усю зарплату.

Називає п'ять найцікавіших фактів про дельфінів.

1. Розганяють швидкість до 60 км/год.

2. Можуть перебувати під водою не довше як 5 хв. Щоб вдихнути повітря, випірнають щохвилини.

3. Люблять дивитися телевізор і слухати музику. На сценах у залі з басейном висіли плазми, дельфіни не відводили від них очей.

4. Якщо перед дельфіном поставити дзеркало, він протягом хвилини впізнаватиме у ньому себе, пищатиме і тикатиме носом.

5. Є понад тисячі історій, коли дельфіни рятували людей від акул. Мій знайомий з Америки займався серфінгом. На нього напала біла акула. Три дельфіни оточили товариша кільцем і допомогли дістатися берега.

 

Зараз ви читаєте новину «Дельфіни люблять вагітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути