Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2010 01:38

Чоловік обікрав до сотні будинків багатих

Автор: фото: Володимир ПАСІЧКО
  Дніпропетровець Валерій показує будинок, який він обікрав у полтавському мікрорайоні Половки. Тут його й затримали міліціонери
Дніпропетровець Валерій показує будинок, який він обікрав у полтавському мікрорайоні Половки. Тут його й затримали міліціонери

"Я сміливо можу дивитися в очі чесній людині. Бо крав лише в тих, хто нечесно заробляв. Бачили б ви, яка розкіш у тих будинках. Збудувати такий котедж коштує не одну сотню тисяч доларів", — цитують міліціонери 52-річного Валерія з Дніпропетровщини.

Він за 15 років обікрав до 100 елітних будинків по Україні. Затримали його 8 вересня працівники Київського райвідділу міліції Полтави.

— Він завжди ретельно готувався до пограбувань. Приїжджав до якогось міста ввечері, — розповідає 33-річний Володимир Пасічко, помічник начальника райвідділу. — Ішов у район з елітними будинками. Шукав серед них такі, де немає охорони, сигналізації. А вночі через вікно залазив у помешкання та обкрадав його. Потім першим же рейсом їхав додому. А 8 вересня допустив помилку. Заліз у будинок, в якому на другому поверсі спала сім"я. Господар прокинувся і викликав міліцію.

Валерій грабував тільки приватні будинки й лише влітку — боявся залишити сліди на снігу. Узимку за награбоване жив.

У маєтках викруткою підважував пластикові вікна, відчиняв їх і потрапляв усередину. Працював у господарських рукавицях. Мав при собі кишеньковий ліхтарик.

Планував красти лише до пенсії

Із осель виносив стільки речей, скільки вміщалося у спортивну сумку. Поцуплені речі та коштовності збував у ломбардах та на ринках.

— Найбільша вкрадена ним сума — 5 тисяч доларів, — продовжує Володимир Пасічко. — Із того будинку він ще й коштовності виніс. Всього в Полтаві та районі обікрав 10 будинків. Три із них розташовані на території Київського райвідділу. При допиті Валерій сказав, що планував красти лише до пенсії. Потім думав припинити і спокійно насолоджуватися життям.

Під час обшуку знайшли кілограм коштовностей. Зараз Валерій у слідчому ізоляторі. Йому загрожує від трьох до шести років тюрми.

Валерій не був одружений, дітей не має. Три роки тому збирався створити сім"ю. Зустрічався з жінкою, вдвічі молодшою за нього. Почали жити разом. Та, за словами Валерія, їй постійно не вистачало грошей. Через рік він попросив її піти.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік обікрав до сотні будинків багатих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути