середа, 31 березня 2010 07:54

Черкаський мер Сергій Одарич живе в лазні
5

Міський голова Черкас Сергій Одарич показує свій будинок у селі Мошни, за 40 кілометрів від Черкас. ”Перекриття під холом прийму і зроблю скляний дах. Посадимо високі пальми й пустимо східці на другий поверх”, — розказує він. Поряд із мером собака Флорі,
Фото: фото: Микола КАРНАРУК
Лазня у селі Мошни на Черкащині. Сім років тому Сергій Одарич купив її у директора місцевого маслозаводу, заплатив 42 тисячі доларів
На задньому дворі стоїть скульптура ”Дівчина з виноградом”. Біля неї Сергій Одарич облаштував ”Куточок кохання”: поставив лавки, освітлив територію 10-ма ліхтарями
Дружина Анжела Одарич у кухні чистить овочі на вінегрет. Каже, найбільше чоловік любить деруни зі сметаною. Останнім часом готує йому страви італійської кухні — спагеті з різними соусами
На тумбі для бутля з водою стоять пляшки з коньяком та віскі. Мер каже, що йому часто дарують міцні спиртні напої, а він любить сухе вино

Лазню села Мошни Черкаського району мер Черкас 42-річний Сергій Одарич переробляє під житловий будинок. Вона розташована край села у сосновому лісі, має 856 кв. м площі. Сім років тому Одаричі заплатили за неї $42 тис.

У дворі ростуть сосни. Біля входу лежить московська сторожова Флорі.

— Вона в нас добра, — говорить Сергій Одарич. — Їй 2 роки. Дружина подарувала мені на день народження.

У невеликій гардеробній на підлозі стоїть домашнє взуття — чотири пари жіночого й чоловіче.

— Вибирайте капці.

У колишній лазні Одаричі облаштують хол, кабінет, кухню, спортзал, три спальні і стільки ж санвузлів. Старий басейн оздоблений старомодною голубою мозаїкою. Поряд сауна. Кімнати поки що без дверей. На стінах у рамах висять світлини. Їх робив мер. На фотографіях довгі й вузькі морські затоки Норвегії, італійські міста ввечері, Альпи, пейзажі Єгипту, Чернігівщини, Курської області, мости в різних країнах.

— Перекриття над холом прийму і зроблю скляний дах. Посадимо високі пальми й пустимо східці на другий поверх. Там стояли чотири діжки, напевне, гріли воду для душових, — розповідає Одарич. — Будинок я купив у директора місцевого маслозаводу. До лазні у нього тут була сушарка для риби.

У дворі насипані три альпійські гірки.

— Я тоді був директором ДОКу (деревообробний комбінат у Черкасах. — "ГПУ"). В обідню пору поїхав з Анжелою в кар"єр. Залишив саму, бо мусив спішити на ділову зустріч із французами. Кажу, Анжело, каміння вибирай чимале, бо її завжди тягнуло до мініатюрного. Так вийшло, що того дня я запросив на шашлик п"ятьох друзів. До третьої ранку ломами перекочували на подвір"ї ті глиби.

Дружина Анжела зі свекрухою Надією Андріївною, 64 роки, переходять на кухню. Варять овочі на вінегрет. Анжела пробує ножем, чи готовий буряк. Мер заносить набір інструментів і нові бра.

— Люстри у будинку чіпляв сам. І батареї теж моя робота. Меблі самотужки складаю. Бригаду наймаємо лише на брудну роботу. Решту робимо самі. Або дорослі син із дочкою та друзями допомагають.

На тумбі для бутля з водою стоять 20 пляшок зі спиртним.

— Це мої хабарі, — жартує. — Ми коньяк і віскі не п"ємо, але чомусь їх дарують. Із дружиною надаємо перевагу неміцним сухим винам. Я люблю червоне, дружина — біле. Де буваємо, намагаємося купити вино 1988 року, коли одружилися. Але навіть в Іспанії таке знайти нелегко. Той рік був неврожайним.

Спирається на одвірок, запалює цигарку "Кептен Блек".

— Уперше кинув курити у першому класі. Через дорогу від нас був пустир. Із хлопцями бігали туди в індіанців грати. Хтось приніс цигарку, затягнувся і я. Дома батько почув сморід і надавав по шиї. У Черкасах не курив, доки не почалися вибори мера.

Дружина каже, що чоловік на кухні їй допомагає. Скуповуються разом.

— Люди аж у чергу вишиковуються, щоб побачити, як мер вибирає продукти. У стравах Сергій неперебірливий. Любить деруни зі сметаною, замовляє, навіть коли буваємо в ресторані. Дома їх раніше готували часто. Особливо весною, коли жили з батьками в Києві, як треба було доїдати картоплю. Зараз більше харчуємося стравами італійської кухні. Варимо спагеті з різними соусами.


Зараз ви читаєте новину «Черкаський мер Сергій Одарич живе в лазні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути