четвер, 24 вересня 2009 19:55

Через 15 років у сім"ї змінюються ролі

Наприкінці вересня збирається вдруге одружитися лідер Комуністичної партії 57-річний Петро Симоненко із журналісткою Оксаною Ващенко, 31 рік. У січні вона народила йому доньку Марію. Побратися раніше вони не могли, бо перша дружина Симоненка, Світлана, не давала розлучення.

Про особливості нерівного шлюбу розповідає сімейний психолог Олег Тарановський, 37 років:

— Шлюб "тато-донька" — це коли чоловік старший від дружини на 20–30 років. Жінка шукає в ньому батьківської турботи, якої недоотримала в дитинстві. На Заході такий шлюб називають "трофейний". 50-річний чоловік вийшов у фінансові генерали — дача, машина, квартира. Дружина-ровесниця здається йому непривабливою.

Але років через п"ять молода дружина, як правило, відмовляється бути слухняною "донькою". Чоловік сприймає це як невдячність. У нього можуть бути старші діти. Від нової дружини дітей не планує. Відповідно, вона не реалізовує себе як жінка. Багато пар у цей період розлучається.

Якщо ж ні, то ще через п"ять років може настати затяжна криза. Жінка потребує уваги, грошей, розваг, активного сексу. Він і хотів би дати їй усе це, але у нього багато роботи, обмаль часу й сили вже не ті. Тому жінка може почати зраджувати.

Чоловік закохується у доньку дружини від першого шлюбу

Десь на 15-му році спільного життя у сім"ї відбувається зміна ролей. Він старіє, дають про себе знати різні болячки. Вона ж — у розквіті сил. Тепер дружина стає ніби матір"ю, починає опікуватися своїм значно старшим чоловіком.

Але є чимало пар, які успішно проходять через усі ці небезпеки. Якщо шлюб протримався 20 років, уже нічого йому не загрожує.

Шлюб "син-мати" — ще хиткіший. Жінка, яка оженила на собі молодшого на 10–20 років чоловіка, як правило, переймається не побутом, а кар"єрою. Чоловік одружується через те, що недоотримав у дитинстві материнської любові.

Перші п"ять років із сексуального погляду такі взаємини, як правило, досить стабільні. Але ще через стільки само часу різниця у віці стає добре помітною. Жінці дедалі складніше підтримувати інтерес до себе. Чоловік починає зраджувати або заводить іншу сім"ю. Бувають випадки, коли він закохується у доньку дружини від першого шлюбу.

Із ровесником є шанс притертися

Попередьте своїх обранців про дітей від попередніх шлюбів. Будьте готові, що чоловік чи дружина, старші за віком, не захочуть мати нащадків.

Якщо у шлюбі з ровесником у вас є шанс притертися і щось змінити одне в одному, старшого за себе партнера ви не переробите.

Обговоріть, на яких засадах будуватимете сім"ю. Програйте ситуацію на п"ять, 10, 15 років наперед.

Палка закоханість минає. Залишаються теплі людські стосунки, розуміння, щиросердна близькість. І це не залежить від віку.

Зараз ви читаєте новину «Через 15 років у сім"ї змінюються ролі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути