пʼятниця, 15 липня 2011 07:00

Батько Кличків помер від раку

Автор: фото: PHL
  Батьки боксерів Віталія та Володимира Кличків — Володимир Родіонович та Надія Улянівна у посольстві Німеччини у Києві 3 липня 2010 року. Тоді Віталія Кличка нагородили орденом ”За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина”
Батьки боксерів Віталія та Володимира Кличків — Володимир Родіонович та Надія Улянівна у посольстві Німеччини у Києві 3 липня 2010 року. Тоді Віталія Кличка нагородили орденом ”За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина”

13 липня від раку помер батько боксерів Віталія та Володимира Кличків Володимир Родіонович. Йому було 64 роки.

— Він довго хворів, — розповідає Лариса Мартюшева, керівник прес-служби Віталія Кличка. — Кілька разів лікувався у Києві і за кордоном. Але хвороба не відступала. Останнім часом Віталій часто провідував батька. Той дуже радів, коли сини стали абсолютними чемпіонами світу. Казав, це була його мрія.

Володимир Родіонович до столиці переїхав із Чехословаччини. Був генерал-майором авіації, військовим аташе посольства України в Німеччині. Одразу після аварії на Чорнобильській АЕС його викликали на місце трагедії. Лікарі пов'язували розвиток ракової пухлини з Чорнобилем.

— Саме Володимир Родіонович віддав синів у секцію боксу, — говорить товариш покійного. Просить не вказувати імені. — Його друг теж був боксером. Батько хотів, щоб і сини виросли такими. Дружина Надія Улянівна була проти цього. Та він сказав: "У сім'ї головний чоловік. І ти повинна мене слухати. Я знаю, що з наших хлопців виростуть першокласні боксери".

Володимир Родіонович ніколи не приїздив на поєдинки синів.

— Це їхня сімейна традиція. Після боїв Віталій і Володимир першим ділом дзвонили татові. Він був суворим батьком. У дитинстві міг сварити синів навіть за нечищені туфлі. Хотів, щоб вони були найкращими в усьому.

Поховають покійного 15 липня на Байковому кладовищі.

Зараз ви читаєте новину «Батько Кличків помер від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути