пʼятниця, 06 січня 2012 05:00

Батько Кіркорова оплатить операцію 13-річному українцю

Автор: фото з сайта www.patefon.org.
  Хмельничанин Андранік Алексанян під час виступу на ”Дитячій новій хвилі” у кримському таборі ”Артек”. У три роки в нього перестали рости суглоби
Хмельничанин Андранік Алексанян під час виступу на ”Дитячій новій хвилі” у кримському таборі ”Артек”. У три роки в нього перестали рости суглоби

Батько Філіпа Кіркорова 79-річний Бедрос Філіпович пообіцяв оплатити операцію 13-річному хмельничанину Андраніку Алексаняну. Торік він переміг на пісенному конкурсі "Дитяча нова хвиля" у кримському таборі "Артек".

— Після конкурсу до мене підійшов Бедрос Філіпович, — розповідає 47-річна Людмила Алексанян, мати Андраніка. Вона покинула роботу вчителя фізики, щоб доглядати за сином. — Запитав, чому син такий маленький. Я розказала, що в Андраніка — рідкісна хвороба, він не має суглобів. Кістки труться одна об одну, і через це сину важко ходити, тому він постійно сидить удома. Бедрос сказав, що допоможе. Запропонував тут же піти в лікарню, щоб узнати діагноз. Медики сказали, що з діагнозом ахондродисплазія дитина має рости. Йому треба встановити правильний діагноз. Це буде коштувати понад 100 тисяч євро. Лікування — ще дорожче.

Андранік на зріст 1,08 см. Живе з батьками в однокімнатній квартирі у Хмельницьку. Торік улітку мерія Харкова подарувала родині 4-кімнатну квартиру, аби в дитина була власна кімната. Тепер сім'я планує переїзд до Харкова.

Вардевану, батькові Андраніка, позаторік видалили пухлину, він не може працювати, отримує пенсію за інвалідністю.

— Але Бедрос Філіпович сказав, щоб ми ні за що не хвилювалися, — поправляє зачіску Людмила. — Ще 300 тисяч євро він попросить для нас у російського бізнесмена Михайла Прохорова.

Людмила набирає з мобільного номер Бедроса Філіповича і дає Андраніку слухавку. Той перші кілька хвилин розказує, що з батьками все добре, усі здорові.

— Приезжайте в Санкт-Петербург, я вас встречу и сразу отвезу в клинику, — говорить телефоном Бедрос. — С клиникой я уже договорился, они сказали, что лечат такие заболевания, так что не переживай.

Андранік кладе слухавку, усміхається. Сідає на диван і розминає пальці ніг руками.

— Он мой ангел-хранитель, — каже про Бедроса. — Коли він говорить, що допоможе, я йому вірю. Я хочу ходити, сидіти, бігати і не відчувати болю. А ще хочу вирости великий, як папа, і заспівати на одній сцені з Аллою Пугачовою.

Лікарі прогнозують, що в результаті операції та подальшого шестирічного лікування Андронік виросте до 1,6 метра.

— Андранік із 3 років мучиться. Я тоді помітила, що син не хоче заходити на бордюри, уникає сходинок. Йому було важко підіймати ноги. Потім перестав рости. За рік виростав на 1-2 сантиметри. Через цю хворобу в нього навіть друзів немає. Купили йому папугу, щоб не сумно було.

Зараз ви читаєте новину «Батько Кіркорова оплатить операцію 13-річному українцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути