середа, 23 січня 2013 00:30

Японський дизайнер робить сукні з повітряних кульок

Автор: фото з сайта www.televisionbreak.com
 

Японський дизайнер Такаші Кавада робить сукні з повітряних кульок. Позаторік він запатентував свій винахід.

— Першою я зробив весільну сукню з білих кульок, — згадує Такаші Кавада. — Мої помічники надувають їх, а я переплітаю. На одне плаття йде від 700 до 1,5 тисячі кульок. Воно виглядає легким, а наречена у ньому — елегантною і витонченою. Це найкращі сукні, бо після весілля їх не доведеться зберігати у шафі, скрині чи на горищі. Плаття зношують за один-два дні. Може здутися або просто лопнути.

Моделі вечірніх суконь із кульок презентував на виставці "П'єса для світу" в японській столиці Токіо.

— Люди думають, що з кульок можна скручувати лише квіти й іграшкових персонажів. Щоб створювати такі сукні, потрібні фантазія, трохи вправності та справжня любов до цього незвичного матеріалу. Над одним платтям працюю від двох до п'яти днів.

Сукні з повітряних кульок коштують від $400 до $1,2 тис. — 3,2-9,6 тис. грн. Дизайнер на винаходах заробляє по $8 тис. щомісяця.

— Це плаття дуже зручне і легке. Коли одягаю його, здається, що йду по подіуму голяка. Постійно боюся, щоб кульки не тріснули. Тому намагаюся багато не рухатися, — розповідає 19-річна Еббі Вонг, японська модель. — До і після показу не сідаю. У гримерці боюся торкатися столу, аби жодна кулька не лопнула. Живуть ці сукні недовго. Після показу деякі з них дизайнер реставрує. Хоча більшість втрачають форму наступного дня.

Зараз ви читаєте новину «Японський дизайнер робить сукні з повітряних кульок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути