пʼятниця, 26 липня 2013 00:00

Анна Матвеєва робить портрети з жуйок

Автор: фото Надане Анною Матвеєвою
  Портрет румунського тренера донецького ”Шахтаря” Мірчі Луческу створила художниця Анна Матвеєва. Спочатку на полотні намалювала ескіз. Обліпила його кольоровими гумками. Роботу оцінює в кілька тисяч доларів
Портрет румунського тренера донецького ”Шахтаря” Мірчі Луческу створила художниця Анна Матвеєва. Спочатку на полотні намалювала ескіз. Обліпила його кольоровими гумками. Роботу оцінює в кілька тисяч доларів

— Ідея "нажовувати" картини прийшла, коли їхала з другом у машині. Побачила там блок гумок. Пожартувала, що з них би картини творити. Через якийсь час це згадала. Побігла до магазину і купила 10 блоків жуйок. Віддала тисячу гривень, — каже 23-річна Анна Матвеєва, донецька художниця.

Свої картини робить із кольорових зжованих гумок. Має дев'ять портретів відомих людей, зокрема співаків Майкла Джексона та Елтона Джона, румунського тренера донецького "Шахтаря" Мірчі Луческу. Першим зобразила американського винахідника Стіва Джобса.

— Працювала три тижні. Намалювала макет. Почала обліплювати гумками. Коли виклала в інтернеті фото, отримала сотні запитань від зарубіжних журналістів. Зараз пропозицій безліч. Просять створити короля Нідерландів. Мене за кордоном знають більше, ніж в Україні. Та переїздити не хочу. Тут бракує лише студії з високою стелею.

Одну роботу художниця оцінює в кілька тисяч доларів. Планує створити 25 картин і показувати їх у європейських галереях. Хоче робити полотна з тваринами та стравами.

— Жуйки нажовують в одному донецькому молодіжному кафе. Складають у спеціальні урни за кольорами. Сама не жую, бо боюся проблем із зубами та травленням, — додає Анна.

Зараз ви читаєте новину «Анна Матвеєва робить портрети з жуйок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути