пʼятниця, 18 січня 2013 05:00

Андрій Задорожний заборгував 75 мільйонів гривень

Автор: фото з сайта www.2k.ua
  Київський бізнесмен Андрій Задорожний збанкрутував після того, як столична влада змусила його прибрати плавучі ресторани на Набережній Дніпра
Київський бізнесмен Андрій Задорожний збанкрутував після того, як столична влада змусила його прибрати плавучі ресторани на Набережній Дніпра

45-річний Андрій Задорожний, співвласник мережі ресторанів "Козирна карта", півроку сидить у хорватській в'язниці. Затримали його за підозрою в шахрайстві. За це йому загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Задорожний утік з України півтора року тому. Кажуть, що взяв кредит у банку на 75 млн грн і не повернув. Переховувався в Туреччині, Грузії та Чорногорії. Затримали його в Хорватії під час перевірки документів. Задорожний намагався отримати там політичний притулок, але йому відмовили.

— Проблеми в бізнесі почалися 2011 року. Тоді столична влада змусила його прибрати всі плавучі ресторани на Набережній Дніпра. Всі вони були кредитними, а позики оформлені саме на Задорожного. Так став винний банкам 75 мільйонів гривень, — розповідає колишній працівник мережі "Козирна карта".

Задорожного також звинувачують у фінансових махінаціях в "Родовід Банку". 2007 року узяв в них кредит на суму $5,25 млн під заставу власного ресторану "Дежавю". За два роки повернув позику документами на земельні ділянки. Але вони виявилися фальшивими.

Дружина Задорожного, видавець 35-річна Ірина Турбаєвська на телефонні дзвінки не відповідає. Останні півтора року вона з'являлася на вечірках з подружками. Їй належить видавничий дім "Бардо". Він випускав журнали "Зефір" та "ОК". Останній закрили в березні 2012-го.

Перший заклад Задорожний відкрив на початку 1990-х.

— Я працював на дядю барменом й увесь час думав, як від цього піти. Зі своїм товаришем Дімою Потєховим знайшли приміщення в старому гастрономі та збудували щось на зразок ресторану. Витратили на це 16 тисяч доларів. Швидко знайшли свого клієнта, бо наш ресторан був на той час третім у місті, — згадував він.

Зараз бренд "Козирна карта" об'єднує понад 60 ресторанів в Україні та Нью-Йорку. Найвідоміші з них — "Козачок", "Варенична", "Муракамі", "Тюбетейка".  Статки ресторатора наприкінці 2010 року оцінювали в $100 млн. Мав будинок на Дніпрі на Черкащині. Зібрав у своїй колекції 46 радянських автомобілів.

У шлюбі з Іриною Турбаєвською має доньку 10-річну Ольгу.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Задорожний заборгував 75 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути