четвер, 17 січня 2013 00:45

Андрій Новосьолов взувається тільки в 15-градусний мороз

Автор: фото: Вікторія МИКИТЮК
  Киянин Андрій Новосьолов весь рік ходить босоніж. На роботі миє ноги і мастить їх кремом
Киянин Андрій Новосьолов весь рік ходить босоніж. На роботі миє ноги і мастить їх кремом

Киянин 41-річний Андрій Новосьолов ходить босоніж вулицями. Каже, зручно і ноги не мерзнуть.

— Почав так ходити сім років тому. В інтернеті писали, що барефутери і хворіють менше, і відчувають таке, що звичайним узутим — не по силах. Спочатку соромився. Але коли побачив відео Ольги Гавви із Санкт-Петербурга, то повірив. Вона працює менеджером, гарно заробляє та одягається, але ходить босоніж. Вирішив спробувати. То був лютий місяць. Саме випав сніг, морозу не було. Пройшов кілька метрів біля свого будинку — сподобалося. Стало жарко в ступні, — розказує Андрій. — Трохи постояв, почав замерзати. Ввечері ноги розболілися. Але ж мені вже стало інтересно, захотів ще раз відчути те тепло. Зміг витримати босяка півгодини. Одного ранку вийшов на роботу без черевиків.

Новосьолов працює програмістом. Каже, колеги нормально сприймають його дивацтво.

— Зразу цікавилися, чи не мерзну в ноги, чи нічого не заганяю в стопи, а тепер звикли. Насправді ходити босим по вулицях складно — на дорогах і тротуарах багато битого скла, гострого сміття, голок. Часом доводиться витягати їх із підошви. Перший місяць шкіра на ногах мінялася. Спочатку пекла, а потім огрубіла. Як приходжу на роботу, одразу мию ноги й натираю їх кремом.

Андрій Новосьолов говорить, що найбільше увагу на нього звертають у метро.

— Народ постійно хоче мене взути. Раз чоловік скинув із себе чоботи і запропонував. Казав, у нього вдома ще є. Я спочатку відмовлявся, а тоді, щоб не образити людину, таки погодився взяти безплатні черевики. Але вони не підійшли по розміру. А недавно жінка, яка везла калоші продавати на базар, витягла, віддала мені разом із валянками. Якийсь чоловік скинув із себе носки, просив хоч їх вдягти. Більшість підходять і пропонують гроші на взуття. Коли кажу, що спеціально так ходжу, показують, що я — дебіл: крутять пальцем біля скроні.

Андрій у шлюбі. Дружина Людмила працює вчителькою. Мають двох дітей.

— Дружина ніц не хоче слухати, що це корисно. Стидається. Однак я взуваюся, лише коли мороз більше 15 градусів: тоді ноги швидко примерзають до асфальту.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Новосьолов взувається тільки в 15-градусний мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути