вівторок, 10 серпня 2010 01:51

Аліна Гросу допомагала одружувати дворових собак

Автор: фото: Тарас Подолян
  Співачка Аліна Гросу (праворуч) допомагає директору шлюбного агентства для тварин ”Зоопара” Ванді Горловій (посередині) розписати бездомних собак Хатіко і Лелі. Зараз тварини живуть у притулку
Співачка Аліна Гросу (праворуч) допомагає директору шлюбного агентства для тварин ”Зоопара” Ванді Горловій (посередині) розписати бездомних собак Хатіко і Лелі. Зараз тварини живуть у притулку

Бездомні дворняги Хатіко та Лелі одружилися біля пам"ятника засновникам Києва. Собак два роки тому підібрали на вулиці волонтери Молодіжної ліги захисту тварин.

— Їх знайшли, коли вони гріли одне одного у під"їзді, — розповідає співачка 15-річна Аліна Гросу, яка прийшла подивитися на весілля. — Коли у притулку їх посадили у різні вольєри, вони вили і перестали їсти. А як на прогулянці зустрілися, виляли хвостами і облизували одне одного. Їх стали тримати разом. Хатіко і Лелі важко знайти господарів, бо поодинці не можуть жити, а разом їх ніхто не погоджується забрати.

На алеї гуляють весільні пари. Наречені фотографуються біля пам"ятника. На доріжку виїжджає кабріолет із собаками. Аліна Гросу підбігає до нареченої Лелі. Вона у прив"язаній до спини білій накидці й у фаті. Нареченому Хатіко одягнули білий комірець. Їх садять біля низенької арки, обвитої квітами.

— Чи згодна ти, Лелі, взяти собі за законного чоловіка Хатіко? — починає церемонію Ванда Горлова, 27 років, директор шлюбного агентства для тварин "Зоопара". Вона чотири роки одружує собак, кішок, папуг.

За тварину "так" відповідає співробітниця агентства. Те саме запитують у нареченого. Замість обручок їм одягають однакові кулони.

Аліна Гросу вмочує лапу Лелі у зелену фарбу, ставить відбиток на свідоцтві про одруження. Так робить і з лапою Хотіко. Він упирається, хоче втекти, але його лапу притискають до документа.

— Цей документ має юридичну силу, — Ванда показує свідоцтво про шлюб. — Господарі можуть також заключити шлюбний контракт, у якому обговорюються умови побачень наречених, хто має виховувати потомство і як розподілятимуться виручені за потомство кошти.

Собаки важко дихають, крутяться, хочуть утекти. Їх знову садовлять під арку. Після церемонії пригощають тортом із м"яса. Торт не їдять, кидаються до мисок з водою.

Наречений здер сукню із нареченої і зробив своє діло

— Вони втомилися, бо із самого ранку готувалися до весілля, були в перукаря, стригли нігті, одягалися, — розповідає Ванда. — З домашніми тваринами легше, вони слухають команди, можуть сидіти на одному місці, витримують розчісування і миття. А дворові усього бояться. Ми провели чимало весіль для собак. Їх влаштовують господарі, які здружилися через своїх улюбленців, тому хочуть стати сватами. Одного разу влаштували свадьбу собакам перед в"язкою. Доки я зачитувала промову, наречений здер сукню із нареченої і прямо під аркою у квітах зробив своє діло.

Спробувати весільний торт запрошують гостей-собак. Французький бульдог Лоліта тягнеться до миски з водою і плюхається на живіт. Ноги розкарячує.

Узаконити шлюб собак можна за 800 грн. У цю суму входить виїзна церемонія, одяг, документи і торт для наречених. Бездомних собак працівники агентства розписували уперше. Церемонію влаштували безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Аліна Гросу допомагала одружувати дворових собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути