Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 05:56

93-річний Леонід Станіславський їздить на тенісні турніри

Автор: фото надане Леонідом Станіславським
  Леонід Станіславський (на фото ліворуч) тренується на тенісному корті. Займається спортом тричі на тиждень
Леонід Станіславський (на фото ліворуч) тренується на тенісному корті. Займається спортом тричі на тиждень

— На чемпионатах игроков моего возраста нет ни в Европе, ни в США. Это несправедливо, потому что приходится соревноваться с людьми на несколько лет моложе, — говорить 93-річний Леонід Станіславський із Харкова. Має звання найстаршого тенісиста в Україні. Займається спортом більш як 60 років.

За професією Леонід Стані­славський — інженер-авіаційник. Працював у проектній організації "Союзпроммеханізація". Там потрапив до аматорського клубу з тенісу. З 2015 року їздить на чемпіонати світу для ветеранів. 2016-го в Австрії посів третє місце в групі "85+".

— Завжди грав лише для власного задоволення, — розповідає Леонід Якович по телефону. — На здоров'я не жаліюся. Таблеток майже не п'ю. Однак вік дає своє, і найбільше його відчуваю взимку.

Для підтримки форми влітку плаваю, виїжджаю на море. Взимку катаюся на лижах у парку. На гірських теж умію. Але потрібно, щоб хтось супроводжував. Якщо впаду на схилі, сам не піднімуся.

Тенісом займаюся 1,5 год. тричі на тиждень. Узимку по годині. Буває сил не вистачає.

Дієти не дотримуюся. Люблю домашню кухню — борщ, картоплю з котлетою, олів'є, оселедець під шубою. Завжди вранці їм домашній сир зі сметаною. Додаю чайну ложку лляної олії. Не старіти допомагає постійна розумова активність. Освоїв інтернет. Маю сторінку в "Фейсбуку".

Минулого року Леонід Якович побував на Вімблдоні — Лондонському турнірі з великого тенісу. Запросила тенісистка Еліна Світоліна. Там хотів зіграти з колишньою першою ракеткою світу швейцарцем Роджером Федерером.

— На турнірі був жорсткий регламент. Удалося лише поспілкуватися через перекладача 5 хвилин. Але сфотографувався з багатьма відомим тенісистами, — каже Стані­славський.

Зараз ви читаєте новину «93-річний Леонід Станіславський їздить на тенісні турніри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути