четвер, 13 вересня 2012 00:15

81-річна манекенниця виходила на подіум тричі
6

Модель іде подіумом під час показу колекції ”Весна — літо-2013” на Тижні моди у Нью-Йорку. Демонструє чорну сукню від модного дому ”Емерсон”. На ногах у манекенниці чорні гольфи та білі босоніжки. Американські дизайнери радять взувати сандалі на шкарпетки
Фото: фото: REUTERS/Lucas Jackson
Найстаріша американська модель Кармен Делль’Орефайс демонструє капелюшок від модного дому ”Марімекко”
Французький модельєр Діана фон Фюрстенберґ лінію взуття прикрасила коштовним камінням
Надавати перевагу клатчам і авоськам радить американський дизайнер Александр Вонґ
Метелика з живих троянд та піджаки, що облягають, зроблять чоловічу моду жіночнішою

Американська модель 81-річна Кармен Делль'Орефайс вийшла на подіум під час показу колекції модного дому "Марімекко" на тижні моди в Нью-Йорку.

— Ми запросили на свій показ модель, яка завойовує подіум уже 63 роки, — каже дизайнер Нюра Нінікоскі. — Кармен 81 рік, але ніхто не дає їй 60. Такі жінки, як вона, не старіють. Кармен єдина модель, яка не вдавалася до пластичних операцій. У неї все справжнє — сиве волосся, зморшки під очима та навколо шиї. Вона хоч сьогодні може дефілювати в купальнику чи міні-спідниці. Ми попросили її представити колекцію на весну-літо наступного року.

Кармен виходить на подіум тричі: у сукні-футлярі, капелюсі-циліндрі й широких білих штанах. Її занесли в Книгу рекордів Гіннеса як модель із найдовшою кар'єрою — понад 60 років.

— Я народилася в сім'ї, в якій вічно не вистачало грошей. Коли взимку не було що їсти, мама віддала мене в інтернат. Стати моделлю мені запропонували в 14 років на зупинці. Я пропустила автобус, який ходить раз на 2 години. Але не шкодую, бо після того моє життя круто змінилося.

Модель щотижня заробляла по $60.

— На ті часи це було як зараз тисячу доларів. Я почала утримувати власну сім'ю. Навколо мене постійно крутилося багато чоловіків, але в коханні мені не щастило. Із трьох шлюбів найдовший тривав дев'ять років з архітектором Річардом Капланом. Півроку жила з фотографом Річардом Хейменом, дев'ять місяців — із бізнесменом Біллом Майлзом. Від нього маю доньку Лору.

Статки моделі оцінюють у $20 млн.

— У 47 років я почала сивіти. Сивина налякала мене більше, ніж зморшки. Хотіла пофарбуватися, але мене зупинив приятель фотограф Норман Паркінсон. Сказав: "Ви дуже приваблива стара, я хочу вас знімати". У тандемі з ним ми працювали вісім років. Він фотографував мене для журналів і рекламних буклетів. Тоді пішла мода на сивих манекенниць. Дизайнери благали мене повернутися на подіум. Тоді я стала однією з улюблених манекенниць Джона Ґальяно і будинку моди "Крістіан Діор".

Київська стиліст Вікторія Мілевська відвідала 14 показів у Нью-Йорку.

— На подіум американці винесли речі, які можна одягати щодня на роботу та відпочинок. Зникли епатажні колекції, які після тріумфальної презентації вигоряють і припадають пилом у шоу-румах. Лінію одягу для офісних працівників запропонував американський модельєр Александр Вонґ. Його колекція наповнена офісними штанами і піджаками, легкими светрами і джинсами. Зараз одяг від Вонґа готова носити половина американців, бо він практичний.

Квітчасті мотиви, які висуває на ринок "Марімекко" — це одяг на один сезон. Він буде актуальним місяць-два, бо мода на принти змінюється швидко. Весну 2011-го дизайнери зобразили в лимонних і зелених відтінках, 2012-й робив акцент на морквяному. 2013-й поверне модниць до темних кольорів — чорного і синього. Вирізнятися з натовпу рожевою чи помаранчевою блузою буде виявом несмаку. Розбавити темне вбрання допоможуть жовті чи бірюзові босоніжки на високій танкетці. Це ідеальний варіант для дівчат низького зросту.

Американець Пітер Сом, який одягає першу леді Мішель Обаму й актрису Скарлетт Йоханссон, випустив лінію шовкових суконь до підлоги.

— Жителям мегаполісу вкотре пропонують відмовитися від кричущого міні на користь середньої довжини, — каже Вікторія. — Чоловіча мода стане ще жіночнішою. Популярними будуть блузи та джинси в обтяжку, на зміну краваткам прийдуть метелики. Серед аксесуарів популярними стануть тонкі пояси, авоськи та браслети для ніг.

Тиждень моди завершиться 16 вересня. Протягом місяця пройдуть покази в Парижі та Мілані.

Моделі п'ють проносне і щодня роблять клізми

Тиждень моди в Нью-Йорку почався зі скандалу. Манекенниця-росіянка 23-річна Кіра Діхтяр розповіла про моделей, хворих на анорексію.

— На подіумах худі моделі продовжують мати найбільшу популярність, — каже Кіра. — Тижні моди манекенниці між собою називають голодними, бо тоді по кілька днів нічого не їдять. Не всі можуть тримати себе постійно у формі, щоб не втрачати параметри 90-60-90. Дівчата щодня п'ють таблетки для схуднення, проносне і наркотики, ставлять собі клізми, щоб скоріше зігнати по 2-3 кілограми нібито зайвої ваги.

Щоб заглушити відчуття голоду, викурюють по кілька пачок сигарет на день. Харчовий розлад відбивається на характері та психіці дівчат. У більшості з них немає критичних днів. Невідомо, чи вони зможуть у майбутньому народити дитину. Щомісяця з життя йдуть маловідомі 14-15-річні манекенниці.

2010 року померла французька модель і актриса Ізабель Каро. Вона чотири роки лікувалася від анорексії.

Зараз ви читаєте новину «81-річна манекенниця виходила на подіум тричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути