вівторок, 03 липня 2018 06:55

"20 днів лежала в лікарні й постійно плакала"

Автор: WWW.FACEBOOK.COM / GLOWING FOX
  Отець Валентин Марчук із волонтеркою Юлією з Луцька за два дні зібрали кошти для 74-річної ­Таїсії Володимирівни (по центру). Їй поставили кардіо­стимулятор за 23,5 тисячі гривень
Отець Валентин Марчук із волонтеркою Юлією з Луцька за два дні зібрали кошти для 74-річної ­Таїсії Володимирівни (по центру). Їй поставили кардіо­стимулятор за 23,5 тисячі гривень

— Пані Таїсія зателефонувала й сказала, що була в реанімації. Їй поставили зовні тимчасовий кардіостимулятор. На постійний потрібно було 18 тисяч гривень, — розповідає 32-річна Юлія з Луцька. Прізвища не називає. Працює вчителькою польської мови в школі. За допомогою соціальної мережі "Фейсбук" зібрала гроші на лікування двом самотнім жінкам. Минулого тижня обом зробили операції на серці.

— Таїсії Володимирівні 74 роки. Знаю її давно, — каже телефоном Юлія. — Була знайомою моєї баби — лікаря луцької психлікарні. Пані Таїсія все життя працювала санітаркою в пологовому будинку. Їздила з сусіднього міста Ківерці. Останні п'ять років живе в геріатричному центрі. Дітей і чоловіка не має. Власне житло втратила. Про подробиці розповідати соромиться. Зрідка до неї приходить сестра.

Час від часу заходила я, приносила щось смачне. Проблеми з серцем почалися неочікувано. Написала в соцмережі про неї. Гроші зібрали за два дні. Кардіостимулятор коштував 23 500 гривень. Також купили тонометр. Жінка хворіє на цукровий діабет — придбали ще й глюкометр. Тепер щодня зможе стежити за рівнем цукру.

Кардіостимулятор установили в червні. Бо до кінця літа могла не дожити. Серце працювало на 20 відсотків. Зараз пані Таїсія почувається добре.

На решту зібраних 4600 гривень принесли їжу в дім престарілих для всіх 150 пацієнтів. Їх годують добре, та чогось смачного хочеться. Найбільше цим людям потрібна увага. Щоб хто-небудь вислухав, поговорив, запитав, як справи. Тепер до пані Таїсії заходять кілька місцевих жінок. Називає їх внучками.

Минулого тижня Юлія збирала гроші для 81-річної Рити Миколаївни. Жінка перебувала в обласній лікарні через хворобу ­серця.

— Коли доставили Таїсію Володимирівну на операцію, пацієнти лікарні попросили допомогти ще одній жінці, — про­довжує Юлія. — Вона там лежала 20 днів. Постійно плакала й пила заспокійливе. Ніхто до неї не приходив. Лікарі лише підтримували її стан. Новий клапан у серце не ставили. На операцію треба було зібрати 40 тисяч гривень. Чекали фінансів від місцевого благодійного фонду. Було видно, що пані Рита може й не дожити — з кожним словом задихалася.

Після мого оголошення у "Фейсбуку" менш ніж за добу зібрали понад 15 тисяч гривень. Тоді ж прийшли кошти з фонду. Наступного дня жінку прооперували.

У день операції бачила сина пані Рити. У нього хвороба Паркінсона. Не знаю, як дійшов до лікарні. Руки й ноги сильно трусилися. Йому самому допомога потрібна.

Рита Миколаївна — жінка горда. Після оплати операції залишилося трохи зібраних грошей. Хотіли віддати їй на реабілітацію. Сказала: "Мені соромно. Все життя ні в кого не просила і зараз не буду".

Зараз ви читаєте новину «"20 днів лежала в лікарні й постійно плакала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути