четвер, 03 лютого 2011 14:46

У цирку всі між собою розбиті на пари
5

У столичному цирку московські гастролери показали "Цирк на воді". У гримерках до виходу на манеж готуються артисти. 24-річний Олександр перемотує скотчем пащу крокодила Дзюби.

- Це - єдиний крокодил, до якого я звертаюся на ім'я. Рептиліям не заведено давати імена. Інших називаю крокодильчиками і зубастиками.

Руки у Олександра обдерті.

- Із цим хлопцем жартувати не можна, - гладить Дзюбу по спині. - У нього зуби гостріші за бритви і постійно вилітають. Вкусить за руку, а зуби залишаються у моїй шкірі або кістці. Нові, які відростають, ще гостріші. У Дзюби тільки один зуб лишився від народження. Всі інші свіженькі.

Олександр закидає крокодила собі на плечі. До гримерки зазирають дівчата-гімнастки. Бачать Дзюбу й зойкують.

- У цирку всі між собою розбиті на пари. Мати жінку – не циркачку все одно, що одружитися на тиждень. Саме стільки часу на рік проводимо вдома. Решту - у роз'їздах. Тому дресирувальники шукають дружин серед повітряних гімнасток і танцівниць. Діти у нас теж на манежі народжуються. Вже звик, що між клітками з тиграми та дикобразами на час репетицій візочки залишають. Через місяць після пологів жінки на манеж біжать, щоб відновити форму. Гімнастки виступають максимум до 30-35. Потім перекваліфіковуються на костюмерок, гардеробниць, буфетниць і прибиральниць. А дресирувальниці виступають до пенсії. Тільки після 50 змінюють сильних тварин - тигрів, левів - на слабших: кішок, собак та єнотів.

Вкусить за руку, а зуби залишаються у моїй шкірі або кістці. Нові, які відростають, ще гостріші

14.30. У фойє з'являються перші глядачі. 35-річна киянка Валерія привела чотирьох дітей. Квитки дали на роботі чоловікові як батьку багатодітної сім'ї.

- Ми на розваги ходимо раз на півроку. Дітки у мене розуміють, що на рахунку кожна копійка, ні морозива, ні шоколадок не просять.

15.40. Глядачів просять зайняти свої місця у залі. Чоловік, обмотаний синім шарфом навколо шиї, тягне за руку онуку років 7. Та вимагає поп-корну і обруч з рожевими вушками, які продають на вході.

- Від того пап-корму вилітають зуби. Марійко, перестань бешкетувати, бо все мамі розкажу. Більше у цирк зі мною не підеш.

- Так я з тобою й не хотіла йти, бо ти мені жалієш усе. Бабушка всєгда купляє канфєти і жувачки, а ти нє.

- Бо твоя бабушка глупа.

15.20. Програма починається із запізненням. У залі жодного вільного місця. Діти плямкають чіпсами, жують шоколадні батончики. Дівчинка років 6 після другого номера проситься у туалет.

- Доця, потерпи трошки. Але якщо не зможеш, кажи татові, він тебе віднесе, - каже жінка.

Бурхливо реагують на появу трьох клоунів, які по черзі обливають один одного водою, падають у басейн та пародіюють попередні номери. Діти регочуть, коли один клоун копає іншого ногами у сідниці.

В антракті половина йде до туалету, решта – у буфет. На початок другого відділення у залі напівпорожньо. Виступають канатоходці, еквілібристи та дресирувальники крокодилів. У заключному номері на манеж випускають мавпу, переодягнену в крокодила, та собаку в костюмі лева. Діти ховаються за спинами батьків, затуляють долонями очі, плачуть. Собака борсається, намагається стягнути з себе тугий костюм, скавучить.

- Це хто таке придумав - мучити тварин на очах дітей! - обурюється хтось із батьків.

Наостанок обіцяють шоу павлінів. На манеж вибігає восьмеро жінок, переодягнених у купальники, обшиті пір'ям.

- Таких голих цицькатих павлінів у житті не бачив. Ішов у цирк, а попав на стриптиз, - каже чоловік у четвертому ряді. Знімає жінок на мобільний телефон. Кілька чоловіків спускаються ближче до манежу, свистять та аплодують.

Жінки ведуть дітей у гардероб.

Зараз ви читаєте новину «У цирку всі між собою розбиті на пари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути