Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2022 15:09

"Нас об'єднують сталевий блиск ненависті в очах і настрій битися до перемоги"

У ніч на 24-те майже не спав, відчував: щось буде. Коли побачив промову Путіна, одразу зрозумів: починається війна.

Повернутися в Україну вирішив того ж дня, коли вийшли з родиною на демонстрацію в Берліні. Не міг приїхати одразу, бо на 3 березня був записаний на планову реєстрацію. Якби пропустив, сім'я залишилась би без соціалки. Тому вилетів 4 березня. Дружина відреагувала негативно. Але розуміла, що інакше не можу. 2014 року в нас вже було троє дітей, коли пішов добровольцем в АТО.

  Ілля ШПОЛЯНСЬКИЙ, 41 рік, політолог. Народився в Миколаєві 1980-го. Батько – інженер, мати – художниця. Отримав фах політолога в Чорноморському державному університеті імені Петра Могили. Вивчав публічне управління та адміністрування в Київській школі економіки. Був підприємцем. Займався поліграфічною справою, мав будівельну компанію. 2014-го пішов воювати на Донбас. Рік служив у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Миколаєва. Після демобілізації був президентом волонтерського фонду допомоги дітям. Останній рік із дружиною і трьома дітьми жив у Берліні. Записався до територіальної оборони Миколаєва. Волонтерить. Улюблений фільм – ”Великий Лебовські” братів Коенів
Ілля ШПОЛЯНСЬКИЙ, 41 рік, політолог. Народився в Миколаєві 1980-го. Батько – інженер, мати – художниця. Отримав фах політолога в Чорноморському державному університеті імені Петра Могили. Вивчав публічне управління та адміністрування в Київській школі економіки. Був підприємцем. Займався поліграфічною справою, мав будівельну компанію. 2014-го пішов воювати на Донбас. Рік служив у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Миколаєва. Після демобілізації був президентом волонтерського фонду допомоги дітям. Останній рік із дружиною і трьома дітьми жив у Берліні. Записався до територіальної оборони Миколаєва. Волонтерить. Улюблений фільм – ”Великий Лебовські” братів Коенів

Із Берліна вилетів до Румунії, машинами добрався до Кишинева, потім – в Одесу. За півтори доби був у рідному Миколаєві.

В українській армії зараз немає проблем із людьми. Є проблеми з логістикою, пошуком коштів, закупівлею необхідного. Цим я і займаюся.

Наша команда утворилася зненацька, без якогось плану, з геть незнайомих людей. Українці – неймовірні: до нас долучились і зовсім юні дівчата й хлопці, студенти, пенсіонери, підприємці, юристи, робітники, службовці. Всіх об'єднують сталевий блиск ненависті в очах і настрій битися до перемоги, нехай і на такому – тиловому – фронті.

За півтори доби був у рідному Миколаєві

Матеріально підтримуємо підрозділи з нашого регіону, які звертаються по допомогу. Закуповуємо все – від касок до цвяхів. Допомагаємо облаштовувати позиції, забезпечуємо харчуванням, ліками, тактичним спорядженням та іншим. Сьогодні Миколаїв фактично перебуває на передньому краю боротьби.

Уже опрацьовано близько мільйона гривень. Ведемо прозору звітність практично в режимі онлайн. Окрім прямих закупівель, залучаємо велику кількість допомоги з інших регіонів та з-за кордону. Почали впроваджувати новий напрямок – адресну гуманітарну допомогу родинам військових.

Кількість частин, якими опікуємося, збільшується в геометричній прогресії. Артилерія, мінометники, ТРО всіх рівнів, сапери, СБУ, прикордонники, берегова артилерія, десантники, авіатори. У переліку маємо понад 30 підрозділів усіх родів військ.

Не спимо й майже не відпочиваємо. Піраміди порожніх бляшанок з-під енергетиків скоро до стелі дотягнуться.

По грошах поки що не можемо витягувати закупівлю автомобілів, а це нагальна проблема в більшості підрозділів. Усього, за моїми підрахунками, нам треба 50 мікроавтобусів і 100 позашляховиків.

Моя особиста мотивація – перемога. Якщо уявити, що ворожа військова сила, не дай Боже, окупує Україну, я лишуся тут і буду партизанити. Будемо бити ворога до повної перемоги.

Росія назавжди програла будь-яке місце у світі. Цієї країни нема ні на політичній мапі, ні на суспільно-політичній. Кожен день нашого спротиву наближає її розпад і знищення. Відбувся історичний зсув рівня розпаду Радянського Союзу, за яким слідує повне переформатування всієї карти світу. Після перемоги Україна матиме такий же вплив, як Німеччина, Франція чи Італія.

Величезним досягненням є повний крах російської пропаганди за кордоном, колосальний вплив якої спостерігався в Європі. На світовому полі ми вже остаточно перемогли.

Не спимо й майже не відпочиваємо

Єдине, що може зробити Путін, – застосувати ядерну зброю. Імовірність цього висока. Хіба що його зупинить оточення чи дії західних спецслужб. Такого ще не було в історії, щоб інші країни так об'єднувалися для допомоги одній державі. Образливо звучать слова українців про те, що нам допомагають мало. Ця невдячність помітна європейцям. Реакція відстежується за німецькомовними групами. Пишуть, що українці, хоч скільки допомагай, однак незадоволені. Маємо бути вдячні. Важливо відчувати, що ми – не самі.

Вище політичне керівництво України відпрацьовує на 100 відсотків. Свою роботу і президент, і дипломати виконують бездоганно.

Війна ще може тривати до пів року. Не треба боятися, що ворог підтягне війська: кращі з кращих уже пішли, далі підуть кращі з гірших. Там є величезний ресурс, але російські військові невмотивовані. Хоч скільки накачуй пропагандою, інформація відкрита. І коли відправляють на бійню, сто разів подумаєш, перед тим як піти.

Будь-яку інформацію щодо допомоги можна уточнити у Іллі Шполянського в будь-якому месенджері (Signal, WhatsApp, Viber, Telegram) +380984177290
Допомога:
PayPal: [email protected] (Boyko Roman)
Карта Монобанк: 4441 1144 5195 9009
ПриватБанк (Асоціація): 4246 0010 0265 8536
Company details:
Сompany Name: Non-Governmental Organization "Association of Participants and Disabled Persons of the Anti-Terrorist Operation"
IBAN Code: UA933052990000026001001711516
Name of the bank: JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
Bank SWIFT Code: PBANUA2X
Company address: Nikolskaya 46, Mykolaiv, 54000, Ukraine
Correspondent banks
Account in the correspondent bank: 001-1-000080
SWIFT Code of the correspondent bank: CHASUS33
Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York ,USA
or
Account in the correspondent bank: 890-0085-754
SWIFT Code of the correspondent bank: IRVT US 3N
Correspondent bank: The Bank of New York Mellon, New York, USA

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу".

Зараз ви читаєте новину «"Нас об'єднують сталевий блиск ненависті в очах і настрій битися до перемоги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути