середа, 23 жовтня 2013 17:12

Біле сухе вино корисне для кишечника

Нормальні італійські вина коштують від 200 гривень. Іспанських за таку ціну треба ще пошукати. Із французьких добрі – від 400 гривень. Мені подобається Burgundy – біле і червоне. Його смак не подібний до жодного з вин. Найсмачніше сухе – Chablis Grand Cru.

Зараз дуже важко відрізнити хороше вино від поганого. Мої знайомі їздили в Бордо в суперкласний маєток на дегустацію і бачили, як у вино за тисячу євро додають цукор і підфарбовують. Але ця інформація ніде не афішується. Хороші вина – ті, що пролежали в склепі від 5 до 20 років.

Навіть я можу помилитися, якщо наосліп тестуватиму шампанське за 600 гривень і за 150. Різниці в смаку нема.

Cristal завжди буде найдорожчим шампанським. Бо в його ціну закладена ще й красива історія. Напій колись робили для царя. І зараз на ньому малюють царський герб.

"Советское" навіть у ряду з шампанськими стояти не може. Хороше французьке Moet – неважке, смачне, добре п'ється. Чомусь стало дуже гламурне. Учора дві жінки замовили його на вечерю. В нас Moet якраз не було, я запропонував інше. Клієнтки подивились на етикетку і відмовилися.

Не раджу купувати вина у звичайних супермаркетах. Треба йти у спеціалізовані – там менша ймовірність, що придбаєте сурогат. Я купую за знижками у друзів. 400-гривневе мені продають по 50?70.

Не можна запивати алкоголь газованими напоями – розбере страшно

Що дорожчий алкоголь, то комфортніше сп'яніння. Колись пішов на дегустацію дешевих вин. Випив по 30 грамів кожного з десяти, і мене накрило.

Біле сухе – корисне для кишечника. Але пити його треба не більш як 75 грамів на день.

Знайома купила пляшку вина в Чилі, тягнула її через весь океан собі на день народження. Ми покуштували і ледь не вдавилися – таке кислюче було. А от аромат нічого, бо – підробка.

Якщо вип'ю бодай 150 грамів мартіні, через 15 хвилин піду по таблетки. Цю мішанину вживати не варто. Але мартіні – це певний культ.

Із горілок хорошою є "Хлібна сльоза", літрова пляшка якої коштує 170 гривень. Від неї майже не п'янієш. Так само і від лікеру Becherovka.

Не можна запивати алкоголь газованими напоями – розбере страшно. На застіллях краще вибрати один напій і не змішувати. Важливо не понижувати градус. У жодному разі не переходити з коньяку на пиво.

Людям, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, краще вживати безалкогольне пиво. Фільтроване має бути абсолютно прозоре. Якщо чуєте запахи, навіть медовий – це означає, що напій випустили з порушенням технології. Ще в хорошого пива має бути стійка висока піна.

Пиво краще купувати на розлив. Бо наливають його з металевого непрозорого кегу, що добре зберігає напій. А найгірше це робить пластикова пляшка, бо пропускає кисень.

Зараз ви читаєте новину «Біле сухе вино корисне для кишечника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути