Нормальні італійські вина коштують від 200 гривень. Іспанських за таку ціну треба ще пошукати. Із французьких добрі – від 400 гривень. Мені подобається Burgundy – біле і червоне. Його смак не подібний до жодного з вин. Найсмачніше сухе – Chablis Grand Cru.
Зараз дуже важко відрізнити хороше вино від поганого. Мої знайомі їздили в Бордо в суперкласний маєток на дегустацію і бачили, як у вино за тисячу євро додають цукор і підфарбовують. Але ця інформація ніде не афішується. Хороші вина – ті, що пролежали в склепі від 5 до 20 років.
Навіть я можу помилитися, якщо наосліп тестуватиму шампанське за 600 гривень і за 150. Різниці в смаку нема.
Cristal завжди буде найдорожчим шампанським. Бо в його ціну закладена ще й красива історія. Напій колись робили для царя. І зараз на ньому малюють царський герб.
"Советское" навіть у ряду з шампанськими стояти не може. Хороше французьке Moet – неважке, смачне, добре п'ється. Чомусь стало дуже гламурне. Учора дві жінки замовили його на вечерю. В нас Moet якраз не було, я запропонував інше. Клієнтки подивились на етикетку і відмовилися.
Не раджу купувати вина у звичайних супермаркетах. Треба йти у спеціалізовані – там менша ймовірність, що придбаєте сурогат. Я купую за знижками у друзів. 400-гривневе мені продають по 50?70.
Не можна запивати алкоголь газованими напоями – розбере страшно
Що дорожчий алкоголь, то комфортніше сп'яніння. Колись пішов на дегустацію дешевих вин. Випив по 30 грамів кожного з десяти, і мене накрило.
Біле сухе – корисне для кишечника. Але пити його треба не більш як 75 грамів на день.
Знайома купила пляшку вина в Чилі, тягнула її через весь океан собі на день народження. Ми покуштували і ледь не вдавилися – таке кислюче було. А от аромат нічого, бо – підробка.
Якщо вип'ю бодай 150 грамів мартіні, через 15 хвилин піду по таблетки. Цю мішанину вживати не варто. Але мартіні – це певний культ.
Із горілок хорошою є "Хлібна сльоза", літрова пляшка якої коштує 170 гривень. Від неї майже не п'янієш. Так само і від лікеру Becherovka.
Не можна запивати алкоголь газованими напоями – розбере страшно. На застіллях краще вибрати один напій і не змішувати. Важливо не понижувати градус. У жодному разі не переходити з коньяку на пиво.
Людям, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, краще вживати безалкогольне пиво. Фільтроване має бути абсолютно прозоре. Якщо чуєте запахи, навіть медовий – це означає, що напій випустили з порушенням технології. Ще в хорошого пива має бути стійка висока піна.
Пиво краще купувати на розлив. Бо наливають його з металевого непрозорого кегу, що добре зберігає напій. А найгірше це робить пластикова пляшка, бо пропускає кисень.
Коментарі