середа, 17 листопада 2010 19:04

Вісім випадків, коли падали з висоти й вижили

Автор: малюнок: Ірина Стасюк
 

1. 26 жовтня в китайському місті Гуйян 10-річний хлопець випав з відчиненого вікна помешкання, розташованого на 20-му поверсі. Пробив головою заднє скло Citroen і впав на подушку, яку господар машини залишив у салоні. При обстеженні дитини лікарі виявили крововилив у мозок. Життю травма не загрожувала.

2. 22-річний співак Томас Меґілл із американського міста Нью-Йорк у вересні стрибнув із даха 39-поверхового хмарочоса. Він вивчав музику в Університеті Фордгема. Намагався вкоротити собі віку. На Facebook серед своїх інтересів зазначив ненависть до життя, підлість, глузування з людей. При падінні пробив заднє скло Dodge Charger і приземлився на сидіння. Зламав обидві ноги. Швидка доставила його до лікарні в критичному стані. Через кілька місяців Томаса виписали.

3. У серпні 18-річний француз, намагаючись сфотографувати краєвид Великого Каньйону в американському штаті Аризона, упав із 23-метрової висоти. Коли служба спасіння прибула на вертольоті до місця пригоди, постраждалий був при свідомості. Травмував стопи, щиколотки та шию.

4. 4 червня вранці 4-річний хлопчик випав із 17-го поверха одного з готелів у Маямі (США). Видерся на бильця балкона й не втримався. Падіння пригальмували пальмові гілки, за які   зачепився. До того ж приземлився на клумбу біля басейна на 10-му поверсі готелю. Коли приїхала "швидка", він плакав і не міг розмовляти. На тілі лікарі не виявили жодної травми. Дитина пролетіла в повітрі 25 метрів, за підрахунками працівників служби спасіння.

5. У лютому на британському узбережжі Ла-Манша англійський спрінгер-спаніель погнався за чайкою й упав зі 100-метрової крейдяної скелі в море. Господарі, добігши до краю кручі, побачили, як собака пливе до берега. Невдовзі почули гавкіт. Рятівники, які працювали на пляжі, не знайшли на тілі тварини жодного перелому. Спаніель перебував у шоковому стані, частково пошкодив легені.

6. У вересні 2009-го в швецькому місті Ґетеборґ 6-річний хлопець випав із сьомого поверху. Граючись на вікні, послизнувся й схопився руками за підвіконня. Гукав на допомогу, але батьки не могли потрапити до кімнати - її було зачинено зсередини. Крики почув перехожий і став під будинком. Хлопець упав йому на руки. Відбувся переляком.

7. У серпні минулого року у місті Вінниця 1,5-річна дівчинка випала другого поверху дитсадка. Її побачила вихователька, яка гралася у дворі з малечею. Вона встигла підбігти під вікно і впіймати дитину.

8. У серпні минулого року в селі Розівка біля Ужгорода 3-річний Максим Кофель випав із балкона п'ятого поверху. Його мати прала у ванній, бабуся пішла в магазин. Виніс стільчик на балкон і перехилився через бильця, хотів крикнути бабусі, щоб купила молока. У лікарні в хлопчика виявили перелом тім'яної кістки, черепно-мозкову травму та крововилив у мозок. Зробили операцію, за вісім днів виписали з лікарні. Мама припускає, що життя синові врятували мотузки для вивішування одягу, за які перечепився, перед тим як упасти на землю.


Зараз ви читаєте новину «Вісім випадків, коли падали з висоти й вижили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути