четвер, 30 вересня 2010 13:17

В Україні існували "ескадрони смерті". Думаю, вони продовжують існувати, хоча до вбивств поки що не доходить. Розганяють і залякують неугодних владі людей. Досі діє сумнозвісна організація "Щит" із відставних офіцерів

 

26 вересня на фестивалі патріотичної та повстанської пісні "Гайдамака.UA" у місті Ірпінь під Києвом сталася бійка. На організаторів та охоронців заходу напали невідомі з бейсбольними бітами. Міліція нікого не затримала. Напередодні фестивалю народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко звертався до СБУ з проханням перевірити законність проведення "Гайдамака.UA". На його думку, захід спрямований на "розпалювання міжнаціональної ворожнечі і людиноненависницьких настроїв".

Володимир ЧЕМЕРИС, правозахисник, 47 років


- Подібні традиції в нас уже давно. Генпрокуратура заявила, що замовником убивства Георгія Ґонґадзе був генерал Кравченко - цим, по суті, визнала, що в Україні існували "ескадрони смерті". Думаю, вони продовжують існувати, хоча до вбивств поки що не доходить. Розганяють і залякують неугодних владі людей. Досі діє сумнозвісна організація "Щит" із відставних офіцерів. Торік вона мінімум двічі розганяла законні зібрання прямо в центрі Києва. Били металевими прутами! А міліція чомусь нічого не бачила і нікого не затримувала. Зараз ця організація охороняє мітинги БЮТу.

Щодо Колесніченка, думаю, він трохи неврівноважений. Ми ж усі пам'ятаємо, як він керував діями міліції під час виставки "Жертви ОУН-УПА" в Українському домі. Отримавши владу, міг рознервуватися й дійти до таких речей.

Зараз ви читаєте новину «В Україні існували "ескадрони смерті". Думаю, вони продовжують існувати, хоча до вбивств поки що не доходить. Розганяють і залякують неугодних владі людей. Досі діє сумнозвісна організація "Щит" із відставних офіцерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути