четвер, 01 лютого 2018 19:16

Розділив спадок між 70 незнайомцями

Вісім дивних заповітів

Житель німецького міста Бремерферде заповів дітям 1,2 мільйона монет

номіналом 1 і 2 пфеніги. Збирав їх 30 років. Складав у пакети для заморожування продуктів. Спадщина важила 2,5 тонни. Після смерті чоловіка родичі вантажівкою завезли гроші у відділення Бундесбанку. Його працівники не змогли визначити суму за допомогою машини, бо було багато іржавих і склеєних монет. Касир півроку рахував їх вручну. Наприкінці грудня торік спадкоємці отримали 9 тисяч доларів.

1. Американський кінопродюсер Роджер Доркас помер від серцевого нападу 2013 року. Спадок у $65 млн заповів своєму собаці Максиміліану.

– За рік до смерті 61-річний Роджер побрався із 24-річною Венді Дітріх. Усі думали, вона успадкує майно, – пригадує адвокат Філіп Голдстейн. – За кілька місяців до смерті Доркас оформив своєму собаці карту соціального страхування – пес став громадянином США. Заплатив за тварину необхідні податки. Спадок на його ім'я суд визнав законним. Дружині Доркас залишив один цент. Тоді вдова вийшла заміж за пса Максиміліана і привласнила гроші покійного чоловіка.

2. Португалець 42-річний Луїс Карлос де Норонья Кабрал Камара був незаконнонародженим сином аристократа. Не мав ні дружини, ні дітей. Помер 2007-го. За два роки до цього склав заповіт. 12-кімнатну квартиру в Лісабоні, будинок у Гімаресі, два мотоцикли, автомобіль і $32 тис. розділив між 70 незнайомцями. Їх обирав із телефонного довідника жителів португальської столиці.

– Заповіт писав у присутності двох свідків і нотаріуса, – розповідав адвокат покійного. – Спадкоємці не вірили своєму щастю. Кожен думав, що за тим стоїть якась афера.

Автор: nytimes.com
  Власниця готелів американка Леона Хелмслі померла 2007 року. 10 мільйонів доларів заповіла на утримання свого собаки Бедкі. Коли тварина помре, її мають поховати поряд із господинею в мавзолеї вартістю понад 1,5 мільйона доларів. Розпоряджатися спадком собаки Леона Хелмслі довірила рідному брату
Власниця готелів американка Леона Хелмслі померла 2007 року. 10 мільйонів доларів заповіла на утримання свого собаки Бедкі. Коли тварина помре, її мають поховати поряд із господинею в мавзолеї вартістю понад 1,5 мільйона доларів. Розпоряджатися спадком собаки Леона Хелмслі довірила рідному брату

3. Американський сценарист і продюсер Юджин Веслі Родденберрі в заповіті зазначив: його тіло треба кремувати, а прах відправити в космос. Помер 1991-го. Наступного року частина праху Родденберрі вилетіла в космос на човні Columbia і повернулася з ним на Землю. 1997-го її запустили на навколоземну орбіту на ракеті "Пегас" разом із прахом ще 23 людей. Капсула літала навколо Землі до 2002 року. Під впливом земного тяжіння згоріла у щільних шарах атмосфери. Частину праху Юджина Родденберрі разом із прахом його дружини запустили в космос 2012-го. Він на Землю не повернувся.

4. 1977-го помер американський актор і режисер Чарлі Чаплін. У заповіті зазначив, що $1 млн отримає той, хто зуміє випустити п'ять кілець тютюнового диму і через них пропустити шосте. Нікому досі не вдалося виконати цю умову.

Також $1 млн мав отримати перший чоловік, який народить дитину. 2008-го американець-транссексуал 40-річний Томас Беаті претендував на спадщину Чапліна – народив доньку. Згодом ще двох дітей.

– Я це робив не заради грошей, – каже Беаті. – 2003 року одружився з жінкою. Ненсі ще до весілля зробили операцію, після якої вона не могла мати дітей.

$1 млн Томас Беаті не отримав, бо після зміни статі у нього залишилися жіночі дітородні органи.

5. 1968 року помер нафтовий магнат американець Айк Вест. Дружині Сандрі залишив $5 млн. Вона витрачала кошти на вечірки й наркотики. 1977-го померла від передозування героїном. Їй було 38. У своєму заповіті просила поховати її в мереживній нічній сорочці за кермом свого блакитного Ferrari 1964 року випуску. Тоді машина коштувала $20 тис. Зараз її вартість $2 млн. Сандру поховали через два місяці після смерті – брат намагався оскаржити заповіт. Суд відхилив клопотання. Тіло небіжчиці тримали в мавзолеї в меморіальному парку Сан-Антоніо Сансет у Техасі. Після рішення суду пересадили в машину, засунули у великий ящик й опустили в могилу. Залили бетоном – щоб уберегти від вандалів.

6. Адвокат Ті Ем Зінк зі штату Айова, США, після смерті 1930 року залишив $50 тис. заощаджень. Єдиній доньці заповів $5, дружині – не дав нічого. $49 995 велів покласти на банківський депозит на 75 років. Ця сума й накопичені відсотки мали піти на будівництво бібліотеки, вільної від жінок. У документі наголошувалося: в читальні не повинно бути жодної написаної жінкою книжки. На роботу мали наймати лише чоловіків. Удова й донька оскаржили волю покійного. Бібліотеку не збудували.

7. Американська домогосподарка Фредеріка Евелін Стілуел Кук 1925 року склала найдовший у світі заповіт. Він містив 95 940 слів. У ньому описала своє життя. Над заповітом працювала 20 років. Родичі думали, що пише книжку.

– Документ виглядає, як роман. Якби його видати, він мав би успіх. У Фредеріки була чудова пам'ять. Вона кожному другові подарувала теплі слова. Вороги ж отримали неприємні відгуки, – розповідав юрист, який оголошував заповіт.

8. "Близьких родичів у мене немає. Далеким не заповідаю нічого. Інакше вони б надіялися на мою швидку смерть", – йшлось у заповіті юриста й бізнесмена з канадського міста Торонто Чарльза Венса Міллара. Він помер 31 жовтня 1926-го у 73 роки. Акції свого іподрому залишив судді та священикові, які боролися з азартними іграми. Пивоварню розділив між п'ятьма товаришами, які були противниками алкоголю. Віллу на Ямайці віддав трьом юристам, які ненавиділи один одного. $500 тис. мала отримати мешканка Торонто, яка протягом 10 років від дня смерті найчастіше ставатиме матір'ю – від одного чоловіка. Спадщину поділили чотири жінки, які народили по дев'ятеро дітей.

Зараз ви читаєте новину «Розділив спадок між 70 незнайомцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути