вівторок, 03 серпня 2021 09:51

Ребров стане найкращою заміною Шевченку

Рішення Андрія Шевченка залишити посаду тренера збірної України не здивувало. Таке з ним траплялося. Влітку 2012‑го футболіст національної команди та київського "Динамо" став обличчям нашвидкуруч склепаної партії "Вперед Україна!", яку очолила Наталія Королевська. У незручному становищі опинилися керівники футбольної федерації та "Динамо". Про те, що Шевченко вже не футболіст, вони дізналися з преси.

  Микола НЕСЕНЮК, журналіст
Микола НЕСЕНЮК, журналіст

Зараз подібна ситуація. Байки про контракт тренера з футбольною асоціацією, який несподівано закінчився в ніч на неділю, не смішні. Сотню разів до цього нам повідомляли, що тренерський штаб працюватиме за контрактом до завершення Кубка світу-2022.

Чиновникам Української асоціації футболу потрібно викручуватися з некрасивої ситуації

Найімовірніше, Андрій отримав спокусливу пропозицію з-за кордону. Зробити вигляд, що нічого не сталося, як 2012 року, не вийшло. Мусив офіційно піти. Щоправда, повідомлення про звільнення в соцмережі іноземною мовою не відповідає трудовому законодавству України. Чинов­никам Української асоціації футболу потрібно викручуватися з некрасивої ситуації, в яку їх поставив Шевченко. Такий він уже є.

Рішення стосовно нового тренера ухвалюватиме президент УАФ Андрій Павелко. Невідомо, чим керуватиметься. Очевидно, кращої за Сергія Реброва кандидатури не існує. І не тому, що, за чутками, він уже домовився з Павелком.

На відміну від Шевченка Ребров пройшов справжню тренерську школу. Починав у "Динамо" одним із численних асистентів наставника, а потім двічі привів команду до чемпіонського титулу. Невипадковість успіху довів в Угорщині – зробив тамтешній "Ференцварош" чемпіоном тричі. І вивів команду до Ліги чемпіонів.

Андрій отримав спокусливу пропозицію з-за кордону

Андрію Павелку слід умовити Реброва залишити заради збірної фінансово вигідну посаду тренера нікому не відомої арабської команди. Мотивом будуть не гроші – до націо­нальної збірної кличуть не всіх!

Попередники практично не залишили новому тренеру збірної шансів на вихід до фінального етапу Кубка світу. Можна лише повторити "подвиг Фоменка", який очолив команду після Блохіна і практично з безнадійної ситуації вивів її у плейоф, де ми поступилися французам.

Автор: REUTERS
 

Чи реально це зробити Реброву або комусь іншому? Перемагати Фінляндію, Казахстан та Боснію українці зобов'язані. Нічого складного – треба тільки не тягнути до команди невідомо кого. Навесні Шевченко зненацька почав випускати на поле футболіста Судакова, побачивши в ньому глибоко захований талант. Нині гравець не потрапляє навіть до заявки на останні матчі "Шахтаря" в чемпіонаті України. І це лише один із прикладів "видатної" роботи тренерського штабу. Якщо такого не робити, шанси на друге місце і плейоф у нас зберігаються.

Навіть якщо збірну очолить найкращий тренер світу, все вирішуватиме клас наших футболістів. Він зараз такий, що розраховувати на чемпіонські титули не доводиться. Головне – працювати на совість. А коли прощатися, то робити це належно. По-­українському, а не по-англійському.

Перемагати Фінляндію, Казахстан та Боснію команда зобов'язана

Якщо Андрій Шевченко очолить клуб, то на посаді навряд утримається довше, ніж до наступної весни. Потім матиме два варіанти – або чекати пропозицій, як із 2014‑го робить Олег Блохін, або піти у футбольні функціонери й там використовувати свою заслужену всесвітню славу. Раджу Шевченкові другий. Нехай порадиться про це зі своїм кумом Андрієм Павелком.

Зараз ви читаєте новину «Ребров стане найкращою заміною Шевченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути