четвер, 16 червня 2011 14:17

П'ять фільмів, знятих до ювілею Компартії Китаю

 

Із травня по липень китайським телеканалам заборонено демонструвати бойовики, любовні драми та молодіжні серіали американського виробництва. Окремим рядком скасовано показ фільмів про шпигунів. Зроблено це з нагоди 90-річчя Комуністичної партії Китаю, яке відзначатимуть у липні. На думку чиновників, у такий урочистий момент західні блокбастери на ТБ недоречні. Натомість Державне управління радіо, кіно й телебачення запропонувало кілька десятків "актуальних фільмів та програм чудової якості", присвячених заснуванню й першим рокам комуністичного Китаю.

1. "Заснування нового Китаю". 30-серійна епічна сага про перші роки діяльності китайської Компартії - з 1946-го по 1957 роки. У стрічці близько двох сотень персонажів. На ролі Мао Цзедуна й Ден Сяопіна серед акторів проводили конкурс. Фільм знімає державна компанія, яка в прес-релізах обіцяє "багато невідомих анекдотів та забутих деталей історичних подій". Стрічку рекомендовано для показу на всіх телеканалах країни.

2. "Заснування Партії". 40-серійний фільм про події середини минулого століття. Головний акцент - на перших роках Комуністичної партії. Автори обіцяють, що глядач побачить неповторні краєвиди величезної країни та всі ключові моменти діяльності Мао. Його роль грає режисер фільму Тан Гуокіань.

3. "Схід". "Епічна теледрама", присвячена особистостям, які утворили ядро Комуністичної партії Китаю. Знімальна група об'їздила понад 10 китайських регіонів, частину зйомок провела в Росії. 39-серійний проект охоплює період із кінця 1930-х до 1957 року, коли Китай остаточно став на соціалістичний шлях розвитку. Творча група "Сходу" складається з працівників одного з державних телеканалів. Довго плекали ідею показати, наскільки важко засновники партії працювали для загального блага, кажуть телевізійники.

4. "Китай-1945". Художній фільм зображує складний процес становлення комуністичного Китаю. На переконання творчої групи, саме їхня країна по завершенню Другої світової війни показала світу правильний напрямок розвитку. І, попри всі перешкоди, довела, що тодішні лідери Компартії - зокрема її керівник Мао Цзедун, головний герой фільму, - були праві.

5. "Лезо, що малює". Документальна стрічка детально відтворює розбудову Китаю з кінця 1930-х по кінець 1950 років. Саме тоді відбувалися події, що визначили долю країни, на думку режисера, на століття наперед. Багато уваги приділено красі краєвидів Китаю, які, за словами творчої групи, практично не змінилися. А досягнення індустрії їх лише прикрасили.

Зараз ви читаєте новину «П'ять фільмів, знятих до ювілею Компартії Китаю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути