Ексклюзиви
середа, 19 лютого 2020 13:27

"Повернення беркутівців і їхнє звернення – чергова спецоперація ФСБ"

Підозрювані у розстрілах на Майдані ексберкутівці Олександр Маринченко і Сергій Тамтура, яких передали в ОРДЛО під час обміну полоненими 29 грудня, повернулися до Києва. Написали відкритого листа президенту, голові Верховної Ради і генпрокурору. Закликають "скасувати закон про амністію майданівців та об'єктивно оцінити події 2014 року". Називають їх державним переворотом, а частину протестувальників – озброєними злочинцями. Представники родин Героїв Небесної сотні вбачають у цьому ознаки реваншу диктатури в Україні

  Айдер МУЖДАБАЄВ, 47 років, журналіст
Айдер МУЖДАБАЄВ, 47 років, журналіст

Повернення беркутівців і їхнє звернення – чергова СПЕЦОПЕРАЦІЯ ФСБ. Ми ж знаємо, хто ці двоє. П'ять років не було ніяких заяв, і раптом – лист до президента. Москва направила сюди засланців, щоб розхитати ситуацію, зачепити активну частину суспільства. Наче нам мало Портнова і справ проти волонтерів.

Кремль розраховує, що набереться критична маса обставин, яка призведе до хаосу. Розуміє: УКРАЇНА ВЖЕ НЕ ТА, що за Януковича, так просто не здасться. Тому хоче розсварити усіх з усіма, вивести людей на вулицю, підштовхнути до бунту. І, користуючись цим, захопити шість-вісім областей. Або й усю країну. До кидка по всій лінії фронту Путін готовий.

Потрібна правова оцінка подій Революції гідності. Треба розставити крапки над "і". Інакше суспільство буде дезорієнтоване – і це використовуватиме ворог.

Влада не піде на те, щоб назвати Майдан переворотом. У теперішній команді є ДУРНІ, АЛЕ НЕ ВСІ. Тому більше зусиль Москва кине на обробку свідомості пересічних українців. Путін хоче, щоб усередині України було ПОСТІЙНЕ ВІДЧУТТЯ ЗРАДИ.

Зараз ви читаєте новину «"Повернення беркутівців і їхнє звернення – чергова спецоперація ФСБ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути