середа, 29 квітня 2020 16:48

Поклав на столик кілька запрошень на весілля

Десять медиків, які померли від коронавірусу

1. 10 квітня від коронавірусу помер сімейний лікар 65-річний Микола Божук із села Великий Бичків Рахівського району на Закарпатті. Був на пенсії, продовжував лікувати людей.

– Щойно почалася пандемія, Микола працював із ранку до вечора. Біг до пацієнта за першим дзвінком. Невдовзі й самому стало зле. Поклали до Ужгородської обласної лікарні, виявили пневмонію та коронавірус. Почали перевіряти всіх, із ким контактував, – каже двоюрідний брат Йосип Божук. – Знайшли коронавірус у його доньки та одного з пацієнтів.

2. У Великій Британії

від коронавірусу вночі 3 квітня померла медсестра 36-річна Аріма Насрін. Перед її смертю в палату зайшов чоловік. Прошепотів: "Не хвилюйся за дітей".

– Аріма була на апараті штучної вентиляції легень. До таких пацієнтів не пускають відвідувачів. Але її чоловік був настільки вбитий горем, що для нього зробили виняток. До палати пустили в захисному костюмі. Обнімав Аріму. Коли сказав про дітей, вона заплакала. І її серце перестало битися, – згадує сестра померлої 31-річна Еш.

Залишилися троє дітей – 17, 10 та 8 років.

Автор: REUTERS
  Медпрацівник італійської лікарні Circolo знімає захисну маску після чергування в реанімаційному відділенні. Там рятують людей, хворих на Covid-19. Італія входить до трійки країн світу з найбільшою кількістю підтверджених випадків недуги, станом на квітень 2020 року. Попереду – Сполучені Штати Америки та Іспанія
Медпрацівник італійської лікарні Circolo знімає захисну маску після чергування в реанімаційному відділенні. Там рятують людей, хворих на Covid-19. Італія входить до трійки країн світу з найбільшою кількістю підтверджених випадків недуги, станом на квітень 2020 року. Попереду – Сполучені Штати Америки та Іспанія

3. Лікар невідкладної допомоги 60-річний Френк Габрін із США помер від коронавірусу 31 березня. До того двічі одужував від онкозахворювань.

– Френка попереджали, що він у групі ризику. Для онкопацієнтів коронавірус летальний. Він як медик це розумів, – говорить подруга Габріна Дебра Васелех Ліонс. – Хворів тиждень. В останню ніч його стан став некерованим. Френкові було важко дихати. Товариш викликав невідкладну допомогу. Габрін не дожив до приїзду "швидкої".

У товариша Френка, який увесь час був поряд, теж діагностували коронавірус.

4. 24 березня реанімаційну медсестру 34-річну Даніеле Трецці з Італії знайшли мертвою в її квартирі. За два тижні до того діагностували коронавірус.

– Даніеле наклала на себе руки, – розповідають колеги з відділення інтенсивної терапії лікарні Сан Джерардо. – Останнім часом багато працювала. Коли виявили Covid-19, розхвилювалася, що могла заразити інших.

У Національній федерації медсестер Італії кажуть, що жінка вчинила суїцид через перевтому та стрес.

5. Сімейна лікарка 59-річна Ізабель Муньйос з іспанського міста Саламанка померла 24 березня. Відчула нездужання. Тест на коронавірус виявився позитивним. Самоізолювалась у квартирі, родичі поїхали за місто.

– Ізабель перебувала на карантині з легкими симптомами Covid-19. У неї не було утрудненого дихання. Кілька разів на день спілкувалася з родичами через інтернет. Не скаржилася, що стало гірше. Тепер не знаємо, чи смерть настала раптово, чи вона почувалася погано, але не хотіла лякати рідних, – кажуть співробітники Муньйос.

Коли Ізабель перестала виходити на зв'язок, родичі викликали поліцію та "швидку". Ті знайшли тіло.

6. 11 березня від ускладнень через коронавірус помер італійський лікар, президент Медичної асоціації провінції Варезе 67-річний Роберто Стелло.

На початку березня йому стало важко дихати. Госпіталізували до лікарні Святої Анни в Комо. 6 березня його стан стабілізували. Та наступного дня стало гірше. Колеги-­медики п'ять днів намагалися врятувати Стелло.

– Роберто був лікарем від Бога. Коли закінчувалися засоби захисту, Стелло не припиняв приймати хворих. "А хто, як не ми, їм допоможе?" – казав.

Залишилися дружина та двоє дітей.

7. 29-річний Пен Іньхуа, реаніматолог зі спеціалізацією з дихальної недостатності уханської лікарні в Китаї, помер 20 лютого. Заразився під час роботи в Першій народній лікарні району Цзянся.

– Пен Іньхуа планував одружитися під час китайського Нового року (з 25 січня по 8 лютого. – Країна). Але через сотні пацієнтів, які поступали з коронавірусом у заклад, переніс дату. Перед смертю поклав на столик біля ліжка кілька запрошень на весілля, – розповідає тамтешня журналістка Маві Доньяте.

Наречена Пена чекає на дитину від нього.

8. Уранці 18 лютого помер головний лікар клініки для заражених коронавірусом у китайському Ухані "Учан", нейрохірург Лю Чжимін, 51 рік.

– Лю заразився, коли лікарня була переповнена хворими, – розповідає дружина Чжиміна Цай Ліпінг, яка працює медсестрою. – Я хотіла прийти, але він заборонив. Коронавірус переріс у важку пневмонію. Коли чоловіка перевели в реанімацію, я написала повідомлення: "Чи можу я прийти подбати про тебе?" Відповів: "Ні".

9. Лікар із китайської провінції Хунань 28-річний Сун Інцзю помер 3 лютого. Із 25 січня працював цілодобово. Удень – у лікарні, вночі проводив температурний скринінг.

– Наша провінція межує з провінцією Хубей, де спалахнула епідемія. Сун після роботи перевіряв на шосе температуру водіїв і пасажирів. Стояв на узбіччі під морозним вітром. Казав, що молодий, витримає, – пригадують колеги. – Вранці 3 лютого повернувся в гуртожиток і ліг спати. Під вечір колеги спробували розбудити його, аби йшов на нічне чергування. Він був мертвий.

Розтин засвідчив – через перевтому та виснаження у Суна Інцзю зупинилося серце.

10. 7 лютого від коронавірусу помер китайський лікар-офтальмолог 34-річний Лі Веньлян з Уханя. 30 грудня торік попередив знайомих, що в його лікарні у семи пацієнтів виявили коронавірус. Його викликали в поліцію.

– Я підписав заяву, в якій визнав свій "проступок" і пообіцяв не вчиняти "незаконних дій", – розповідав про виклик Лі Веньлян. – Боявся, що мене затримають. Але відпустили. Не міг сперечатися. Всі повинні були дотримуватися офіційної лінії.

10 січня Лі почав кашляти й наступного дня відчув лихоманку. 12 січня його госпіталізували. Помістили у відділення інтенсивної терапії і дали кисневу підтримку. 1 лютого аналізи підтвердили коронавірус.

У Лі зупинилося серце. 5 годин медики намагалися його реанімувати.

Зараз ви читаєте новину «Поклав на столик кілька запрошень на весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути