середа, 16 листопада 2016 13:37

Декларація

Система електронного декларування майна запрацювала в Україні. До 31 жовтня про свої статки відзвітували понад 100 тисяч

чиновників і депутатів. У деклараціях – книга "Апостол", Острозька Біблія 1581 року, храм Успіння Пресвятої Богородиці, земля в Росії, вила, каракулева шуба, руда кобила, квиток у космос. За неправдиві дані посадовцям загрожує два роки позбавлення волі.

– Багато хто приписав собі кеш удома, думаючи, що це – ­нульова декларація, що це потім дозволить уникнути перевірки, – каже президент Петро Порошенко, 51 рік. – Ключова позиція – підвести риску під тим, що вони робили 25 років. І пояснити: де ти, голубе сизий, взяв ці гроші? Народ має це знати. Боротися треба не з багатими, а зі злочинцями

Слово "декларація" походить від латинського declaratio – заява, сповіщення. Це офіційне проголошення державою, партією, міжнародними та міждержавними організаціями основних принципів; оголошення, заява приватної особи або інституції.

"Декларація ніщеброда" – так назвала кримська блогерка Єлизавета Богуцька свої статки. Вписала в документ чоловіка, двох дітей, квартиру на 75 кв. м, 4 сотки землі, золотий перстень, путівку до Хорватії.

"Головне – ми з руками й ногами. Значить, заробимо. Але податки державі платити не обіцяю. Краще допоможу тим, хто цього потребує", – пояснює.

160 кг важить торт у вигляді податкової декларації. Його представили в Дніпродзержинську – тепер Кам'янське – у квітні 2012 року. Розміри – 3х2 м. Кондитери пекли бісквітні коржі й перемащували їх масляним кремом три дні. Пішло майже тисяча яєць, 3 кг цукру, 30 кг борошна, 50 кг згущеного молока. Торт безкоштовно роздавали в центрі міста.

"Клятвена заява" – прообраз декларації про доходи у Стародавньому Римі. Громадяни повідомляли про свій маєток і родинний стан. Від цього залежав розмір податку.

 

"Правління теперішнього короля Великої Британії – це історія постійних зловживань і правопорушень влади, прямою метою яких було створення абсолютної тиранії над нашими Штатами", – йдеться у Декларації незалежності США.

Її підписали 4 липня 1776 року 56 делегатів. Проголосили, що 13 колоній у Північній Америці стають вільними і незалежними державами. Всі політичні зв'язки з Великою Британією анулюються. Пояснили: політична незалежність – природне прагнення людини. Перелічили "неодноразові утиски та узурпації" британського уряду. Головуючий Джон Генкок поставив найбільший підпис на документі. Відтоді його ім'я в Америці стало розмовним синонімом слова "підпис".

– Вибач, що я тебе кинув, аби врятувати декларацію.

– Ні, все правильно, я б теж тебе кинула, – говорять головні герої фільму "Скарб нації".

За сюжетом, на звороті "Декларації незалежності США" є написаний невидимими чорнилами таємний шрифт. Це – ключ для шукачів скарбів, що їх заховали засновники держави Джорж Вашингтон, Бенджамін Франклін і Томас Джефферсон.

– А знаєш, що декларація про права живих істот ООН забороняє їсти тих, хто вищий за тебе за рівнем розумового розвитку?

– Шо?

– Поклади мандарин на місце!

Такий жарт на інтернет-форумі "Приколи і анекдоти" переглянули 2 тис. користувачів.

"Декларація залежності" – таку сценку показав російський актор 53-річний Михайло Єфремов в Одеському оперному театрі у березні. Він з'явився на сцені в ролі українського нардепа без ніг. Був одягнений у лахміття. Читав іронічно-саркастичні вірші письменника Андрія Орлова:

Я живу, як і ви, на зарплату,

Маловата, звичайно, вона,

А завод – той, що куплен когда-то, –

відібрала підступна жона.

"Декларація смерті" – роман британської письменниці Джемми Меллі 2009 року. Декларацією головна героїня Анна називає щоденник у замшевій рожевій обкладинці. В ньому записує, як її карають в інтернаті. Потрапила туди, щоб спокутувати провину батьків. Вони порушили заборону уряду на дітей і народили її.

"Декларацію працюючого собаки" треба заповнювати господарям у місті Окленд, Нова Зеландія. Собаками з повним робочим днем вважаються помічники приватних детективів, ті, що допомагають у скотарстві, або такі, яких господарі тримають задля розмноження. У формі вказують дату народження, породу, колір, адресу й ім'я власника. За неправдиві дані – штраф $3 тис. Незареєстрованих собак убивають.

"Декларацію гри аматора" заповнюють польські футболісти, які вперше представляють клуб у сезоні. Вказують ім'я, дату народження, назву клубу і номер сезону. 34-річний Пьотр Шперчевський помилився на одну літеру в назві клубу. Через це його не допустили до гри. Мусив заповнювати ­документ заново.

Митного декларанта запрошують на роботу на сайті rabota.ua. В обов'язки входить декларування товарів, підготовка та переклад документів, переміщення їх за кордон. Обіцяють зарплату від 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Декларація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути