Ексклюзиви
середа, 18 вересня 2013 16:28

"Прошу вибачення за те, що поводився, як ідіот"

Автор: фото: youtube.com
  58-річний Річард Демерон з американського міста Клівленд замість двох років тюрми стоятиме по три години щодня з плакатом з вибаченнями навпроти тамтешнього поліцейського відділку
58-річний Річард Демерон з американського міста Клівленд замість двох років тюрми стоятиме по три години щодня з плакатом з вибаченнями навпроти тамтешнього поліцейського відділку

П'ять публічних покарань за порушення закону

1. Тиждень стоятиме під міським відділенням поліції 58-річний Річард Демерон із Клівленда в американському штаті ­Огайо. Окружний суд міста зобов'язав його тримати таб­личку з написом: "Я прошу вибачення в офіцерів поліції за те, що поводився, як ідіот, дзвонив і погрожував убити їх. Перепрошую й обіцяю, що такого більше не повториться". Стоятиме по 3 год. щодня – вранці та ввечері.

Чоловік протягом місяця п'яним телефонував до служби 911 з погрозами. Це набридло родичам, і вони "здали" Демерона поліції. Йому загрожувало до двох років тюрми.

2. 20 год. з табличками "Я – законченный идиот, разбил мяч Евро-2012" провели двоє чоловіків у Дніпропетровську 13 березня торік. Мусили стояти поряд із пошкодженим декоративним 2-метровим м'ячем. Він за три дні до того з'явився біля торговельного центру "Пасаж" у центрі міста. Наступного дня п'яні чоловіки побили м'яч ногами, він потріскався.

– Адміністрація "Пасажу" запропонувала: або ми йдемо до міліції, й там ви пишете заяву про нищення приватного майна, або стоїте з табличками добу. Чоловіки обрали друге, – згадує адміністратор закладу Христина.

Одягли темні окуляри й кашкети, відмовлялися спілкуватися з перехожими

Одягли темні окуляри й кашкети, відмовлялися спілкуватися з перехожими. ­Простояли до четвертої ранку, потім їх відпустили. Таблички забрали на пам'ять.

Наступного дня м'яч знову побили, тепер уже троє п'яних. Погодились компенсувати збитки.

3. Шість років мають носити табличку "Я – злодій" Денні та Елоїз Морелеси  із  американського ­міста Х'юстон у штаті Техас.

Сімейна пара вкрала $250 тис. із благодійного фонду, де працювала. Суддя Кевін Файн дав шість років ув'язнення, але згодом вирок змінив – родина має один місяць на рік проводити за ґратами, а в інший час – по 5 год. ходити з табличкою по найжвавішій вулиці міста. У вироку йдеться: щосуботи з таб­личками на грудях і спині повинен курсувати Деніел, а щонеділі – його дружина ­Елоїз. Якщо якийсь день пропустять, автоматично потрап­лять до в'язниці на 20 років. На будинку Морелесів ­також повісили табличку "Тут живуть злодії".

4. 28 жовтня 2009 року в російському місті Барнаул члени козацької дружини зловили 24-річного Арама Чермунбетова. Він украв дві лопати в одному з дачних будинків. Скрутили йому руки за спиною та провели садовим кооперативом із табличкою "Я – злодій". ­Потім прикували ланцюгом до металевої огорожі й дали три канчуки по спині.

5. Торік, 13 серпня, охоронці Центрального ринку Кишинева прив'язали до стовпа двірника 25-річного Олега Гутюма. На шию повісили "Я – злодій". На ринку крали речі, тому всіх працівників обшукувала охорона. У комірці, де двірник тримав мітли, виявили дві пари нових туфель. Олег сказав, що знайшов їх. Охоро­на не повірила. За Гутюма вступилися продавці, які за 15 хв публічної екзекуції викликали поліцію. Двірника звільнили з роботи.

Зараз ви читаєте новину «"Прошу вибачення за те, що поводився, як ідіот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути