Ексклюзиви
середа, 17 червня 2020 18:10

Убивство лікарки під час зміни: колеги розповіли про трагедію

Убивство лікарки під час зміни: колеги розповіли про трагедію
У Володарській лікарні на Київщині агресивний пацієнт убив лікарку 43-річну Наталію Доду. Фото надане Тетяною Фіял

Убиту лікарку Володарської ЦРЛ на Київщині звали Наталія Дода. Їй було 43 роки. Працювала неонатологом.

Лікар загинула на робочому місці від рук буйного пацієнта. А поліція тепер намагається скинути всю провину на медиків, кажуть про халатність і про те, що двері були неналежним чином зачинені. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла колега вбитої Олена Прокопчук.

"У лікарню привезли буйного агресивного психічно-хворого у супроводі поліції. Цього хворого потрібно було доправити до психлікарні. Але поліція чомусь залишила неадеквата на медперсонал і поїхала на виклик. За цей час у шизофреніка десь узявся ніж - і він жорстоко пошматував ним чергового лікаря", - розповіла Олена Прокопчук.

У вбитої Наталії Іванівни залишилися мати, яка працює вчителем у місцевій школі, та молодша сестра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били по голові, можливо, кастетом: напали на лікаря Інституту раку

"Сім'ю власну не встигла створити. Вона була вольова, сильна, цілеспрямована. Власних діток в неї не було, але мала безліч діток, яких повернула до життя в неонатологічній та педіатричній практиці. Вона жила професією. Лікар від Бога, професіонал у галузі медицини, не тільки педіатрії, а й усього, що належить до невідкладних станів. Реанімація новонароджених, терапія, педіатрія. Вона була одна з найкращих", - додала колега Тетяна Фіял.

Поліцейські затримали 45-річного нападника. За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Запобіжний захід йому обере суд.

"Поліція охороняє в медичних спецпалатах виключно затриманих або тих, кому судом обрано відповідний запобіжний захід. Тому наряд, який супроводжував чоловіка з медиками "швидкої" до лікарні, діяв у межах законодавства", - кажуть у відділі комунікації ГУНП області.

Киянин приїхав на гостини до родичів у Володарку, де почав буянити та поводити себе агресивно. Це сталося 15 червня, близько 1:00. Родичі викликали "швидку", а медики – поліцію. У лікарні пацієнта оглянув лікар-фахівець, виявив у нього певні психічні розлади та почав домовлятися про подальше транспортування хворого до спеціальних психіатричних установ. Одна з таких установ погодилася забрати хворого, однак ыз пакетом документів та результатами аналізів. У зв'язку з чим медики прийняли рішення залишити пацієнта до ранку і помістили його до спецпалати з металевою решіткою, де мають утримуватися затримані особи. Однак тому вдалося вийти з палати, яку належним чином не закрили. Пацієнт проник до кімнати медперсоналу, схопив там ніж і завдав ним удару в шию лікарю-педіатру.

Зараз ви читаєте новину «Убивство лікарки під час зміни: колеги розповіли про трагедію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути