Ексклюзиви
середа, 17 червня 2020 01:32

На Київщині психопат зарізав лікарку

На Київщині психопат зарізав лікарку
Психічно хворий чоловік зарізав лікарку. Фото: Нацполіція

В селищі Володарка Київської області психічно хворий пацієнт зарізав лікарку.

Трагедія трапилася в ніч проти понеділка, повідомляє ТСН.

"Швидка" привезла до районної лікарні пацієнта в супроводі поліцейських. Їх викликали місцеві мешканці, бо родич, який приїхав із Києва в гості, раптом почав поводитися агресивно.

Чоловіка помістили до так званої спеціалізованої палати. Там є решітка й замок. Але пацієнт зумів виламати двері. А потім вийшов у коридор. Санітарка й медсестра, які були на посту дивом змогли утекти. Чергова лікарка - ні. Хворий перерізав їй сонну артерію й завдав численних ножових поранень. Жінка загинула на місці.

Медпрацівники кажуть, що від страху пацієнти, які лежали в цьому відділенні, стрибали з другого поверху. Завідувач відділення розповідає, що у тій спецпалаті взагалі не мало би бути такого пацієнта. Там повинні перебувати затримані або засуджені в супроводі поліцейських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік зарізав дружину та покінчив з собою

"Вони кажуть, що ґрати були закриті, а двері ні. Вибачте, якщо ви привезли пацієнта, ми закриємо ці двері, то який за ним буде нагляд? Он стільчик стоїть. Поліцейський має сидіти там коло нього, в наручниках чи до ліжка його прив'язують", - каже Олександр Волохатюк, завідувач терапевничного відділення КНП "Володарська районна лікарня".

Нині поліція не може напряму доправляти імовірних хворих до психіатричних закладів. Спочатку вони мають пройти огляд і одержати результати аналізів.

"Ця вся процедура займає певний проміжок часу. Ми все це зробили, але коли виникло питання надання супроводу, поліцейські нам його не надали. Лікар-психіатр наш ухвалив рішення помістити його в ту палату", - пояснює Володимир Колесник т.в.о. КНП "Володарська районна лікарня".

У поліції це спростовують. І кажуть, що в супроводі лікарям ніхто не відмовляв.

"У зв'язку з тим, що не був зібраний пакет документів і були відсутні всі аналізи, які потрібні для поміщення в психіатричну лікарню, то було ухвалено рішення, щоб до ранку почекав", - зазначає поліціянтка Ірина Хомлюк.

Щороку близько тисячі медиків стають жертвами злочинів. І половина з них - це жінки. У законодавстві не передбачена кримінальна відповідальність саме за напад на медпрацівників. І досі не відпрацьований алгоритм, що робити з такими пацієнтами, коли спеціалізований заклад їх прийняти не може, а звичайна лікарня не пристосована.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині психопат зарізав лікарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути